top of page
  • Skribentens bildTor

Kommer vi hitta tillbaka?

Fick i höstas kontakt med en person via jobbet, en kvinna som jag började chatta väldigt mycket med och hade väldigt nära kontakt med under flera månader. För ett par-tre månader sedan började hon bli mer och mer tillbakadragen i våra konversationer, nästan åt det strama hållet. Från att ha planerat framtida händelser och upplevelser tillsammans till att i stort sett inte ha något annat än korta svar på mina frågor. Jag har sambo och barn och det har hon vetat om hela tiden, min primära motivation att ha kontakten med henne har varit som kompis, har dock i vissa perioder känts som att något mer kanske bubblat under ytan... Är hon borta från mitt liv permanent nu efter mitt steg att stänga henne ute? Vad gick fel? Bör jag berätta mina tankar för henne? Jag valde därför att avsluta kontakten helt med henne för ett par veckor sedan. Något jag varken vet om det var rätt eller fel. Jag önskade kanske mer av henne

Drömmaren.Svar: Ni kom till det stadiet att hon också började känna och drömma om mer och någonstans där började hon väga in kostnaderna. Inte bara för sig och dig utan för de som du har nära dig. Din sambo, dina barn och vad det skulle betyda för dem om ni inledde en relation.

Dessutom fick det henne att inse att om du var beredd att ta det steget var du in te innerst inne den person hon ville vara med och om du inte gjorde det skulle det ju aldrig bli ni ändå.

Alltså tog hon ett stort steg tillbaka för att låta känslorna svalna och komma bort från vad som skulle kunna bli ett förhållande hon inte kände att hon kunde ge sig in i.

Så det kommer upp till vad det är du vill.

Vill du ha ett förhållande med henne ska du inte berätta för henne vad du tänker och känner – inte ännu. Se detta som en time-out som hon tagit för att skapa en distans mellan er.

Respektera det och återuppta umgänget lättsamt och kamratligt – som det var ”innan” när jobbet kommer igång på allvar efter semestrarna och låt det växa naturligt därifrån.

Nästa gång bet börjar komma ”nära” är det dags att berätta vad du tänker och känner och då har ni fått mer tid på er vilket gör att du faktiskt vet vad du tänker och känner tydligare än nu.

Om du däremot vill fortsätta att vara nära vänner och inget mer kan det vara rätt läge att säga det. Att säga vad du känner (verkligen känner) för henne och att du respekterar om hon ser det annorlunda men att det inte betyder att ni måste eller ska ändra er relation.

Agera sedan i enlighet med det beslutet så kommer vänskapen växa och ni kommer kunna få ett bra förhållande som vännerna som lämnade den andra biten åt sidan och valde att låta känslorna stärka ändra band än att de ledde till en relation.

Just nu handlar det mer om vad hon känner än vad du känner – respekterar du det är båda dörrarna öppna.

23 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page