top of page
  • Skribentens bildTor

Kommer vi förstå varandra bättre?

Från början va jag osäker på känslor osv och drog ut på "oss" länge Mendans han var säker på sina känslor och tyckte de va jobbigt att jag inte var det. Nu känns de som de är tvärtom, han lite osäker å jag säker ? tror jag...Men varför har vi så svårt å förstå varann. Varför känns de som vi ser allt så olika? Som om vi vore ibland från 2 olika planeter. Kommer detta vara ett problem för oss eller kommer allt lösa sig?

Blomma


Det finns en riktigt härlig framtid för er men vägen dit är inte helt rak

Svar:Hej ledsen att det tog ett tag att svara, jag har tittat väldigt noggrant på era horoskop för att inte bara se vad problemet är utan också försöka hitta vägar som gör att ni kan ta er runt de utmaningar ni har,

Ni har så många starka, givande och växande band mellan er att det är lätt att se vad som får er att dras till varandra.

Och så finns det en uppenbart bekymmer som inte bara förklarar vad som gjorde dig så tveksam i början och honom mindre säker nu.

För saken är den att alla era astrologiska punkter och planeter binder ihop mot flera av den andres utom en – hans Sol är helt utan koppling till något alls.

Det innebär att du inledningsvis inte hittade några fel på honom men upplevde att du inte kände honom – att alla de härliga, häftiga innerliga delarna som du drogs till inte resulterade i en person du kunde relatera till. Lite som att trots att alla delar fungerade var det ändå som att du såg på en främling.

Med tiden fick du en bild av honom trots det och för dig blev summan av delarna större än utmaningen att du trots allt inte upplever att du riktigt känner honom. Det är som att du vet vad han vill men inte alltid varför men att det är något du kan leva med för allt annat ni har, gör och vill väger upp och är det du ser och älskar i honom.

För honom har vägen varit den omvända. Han förlorade sig i din personlighet, ditt sätt, din humor och inte minst hur du fick honom att känna sig och för varje tvekande steg om ni var på rätt väg eller ens rätt för varandra blev han bara mer sporrad, intresserad och tänd.

Men nu när den första ”rushen” falnat lite så tycker han fortfarande allt det där men trots det känner han sig lite utanför. Det är som om det finns ett ni som består av dig och er tillsammans men inte ett honom. Som han ser det (och här måste vi ge lite höjd för att killar ofta missbedömer hur mycket utrymme de faktiskt får och tar) leder era gemensamma planer till att dina tankar och dina idéer leder till roliga saker och fungerande planer och lösningar (som han gillar också) medan hans antingen faller platt eller blir ”besegrade” av dina – bättre – idéer.

Det tär på hans självkänsla och också på hans syn på er som par. Ni har det bra, bättre än han haft med någon och bättre än han kan hoppas på men han lyckas trots det inte känna sig sedd, behövd eller hördsom person.

Det där du kände inledningsvis och fortfarande talar om löste du i ditt hjärta men har nu hunnit ikapp honom.

Betyder det att ert förhållande är kört?

Nej, verkligen inte! Men det betyder att ni har en hel del ni måste arbeta med om ni ska få saker att funka och ska jag tro era horoskop är det verkligen värt att försöka för så många band som ni har hittar man mycket sällan hos par som inte håller ihop länge och verkligen hittar lycka med varandra.

Det finns tre saker jag skulle vilja trycka på som kan hjälpa var av du redan gör ett.


Det första är att ta fasta på det som fungerar och ger er båda tillfredsställelse och inte fastna på varför det fungerar. När ni motiverar varför något är roligt eller givande och verkligen pratar om det riskerar den andres motiv till vad som gör något roligt att dra ner den andres intresse. Jag förstår att det riskerar att göra till och med stora upplevelser lite ytliga eftersom att prata om något man gjort eller upplevt tillsammans borde gå betydligt djupare än bara ”det var väldigt mysigt” men det gör att ni kan bygga upplevelser och minnen tillsammans och inte bara var för sig.

Det andra är att respektera att ni är olika och här behöver du göra något jag fattar är ganska jobbigt (du behöver definitivt inte göra det hela tiden men ibland). Du är Vädur – han är Fisk. Det innebär att där du ser en diskussion om något praktiskt ni ska göra som ett sätt att hitta en lösning och spika hur ni ska komma dit ser han det mer som ett tillfälle att förankra idéer han redan har. Att beskriva sin vision och få gillande – INTE som ett utbyte av idéer för att hitta den bästa lösningen. På det kommer att han ofta tänkt in dig i sina lösningar utan att egentligen fråga dig hur du vill ha det och när du kommer med egna förslag som inte passar i hans stora plan känner han sig osedd och ouppskattad. Lite som att man kommer med blommor till någon och den personen säger tack men bara pratar om hur mycket hen älskar att få choklad.

Det jobbiga här blir att anpassa dig till hans temop i tanke och vision av helheten istället för att likvärdigt bestämma men kom ihåg detta är något du behöver göra ibland inte alltid.

Det tredje är att uppmuntra honom att hålla på med något eget, allra helst med vänner han gillar att hänga med. Om det sedan är att jaga, grilla med grabbgänget, bygga båtar, sporta eller baka bröd spelar mindre roll – han behöver ett utlopp där han upplever att han är sedd för sin egen skull och får den där jag bekräftelsen. Det kan också ske genom hans jobb men då behöver han satsa på det som en karriär. Att han lyfter och får erkänsla där kommer också funka och när han känner sig sedd ser han dig och det ni har mycket tydligare.


För som sagt, det är bara hans Sol som inte är inblandad i er astrologiska kärleksdans – tillfredsställs hans jag behov kommer ni att hitta den där självklarheten som du vill ha och behöver.

28 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page