top of page
  • Skribentens bildTor

Kommer vi få barn ihop?

Hej, jag och min partner har planera att eventuellt skaffa barn. Men jag undrar om vi kommer få barn ihop? När i såna fall och hur kommer min graviditet vara? Mvh

LSvar: Att få barn med din partner kommer bli en stor resa som kommer leda ert förhållande i en helt ny riktning.

Det kommer bli en oväntat enkel graviditet (bortsett från att du kan bli VÄLDIGT kraftigt illamående under en kort period ganska tidigt i graviditeten). Inte heller verkar det bli några större bekymmer med förlossningen. Notera att detta gäller barn 1 – det betyder inte att du/ni bara kommer få ett barn men ni kommer vilja fatta nya beslut efter första barnet så det tar vi då.

Jag misstänker att din partner nästan är mer för detta än du och att hen gärna skulle vilja ha barn nu snarare än sen och det är i sak inte en dålig idé. Det är visserligen ingen brådska för någon av er så det är inte ett beslut ni behöver ta nu. Särskilt inte eftersom du har lätta att bli med barn även om din mest fertila period börjar först om 4-5 år och varar därifrån och 12 år framåt så kommer det med all sannolikhet gå fort för dig att bli med barn (allra störst är chansen under vinterhalvåret med början av december som allra troligaste veckan).

Jag brukar ofta ge datum du man har störst chans men gör inte det nu av två skäl.

För det första så är det bättre att ni beslutar er först om det är läge nu eller lite senare.

För det andra är dina chanser så goda att det inte känns viktigt att lägga tid på förrän tidigast efter det att ni bestämt er.

Stor och viktig beslut som definitivt kommer ge era liv en ny riktning. Lycka till åt er båda.

21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page