top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Kommer mitt ex och jag hitta tillbaka till varandra?

Fråga: Jag låter mitt ex bo hemma hos mig, och jag har så starka känslor för han fortfarande och jag kan inte sluta fundera på om det blir vi eller inte. Kommer det kunna bli vi igen? han var och är mitt allt känns det som.

”Tänkarn”


Det finns flera vägar att gå - en del är bättre än andra

Kom ihåg varför det tog slut. Har något ändrat sig? Om inte är det inte dags att välja väg ännu.

Problemet med situationen som den ser ut nu är att ni inte kan bli ihop igen på lika villkor. Om – eller snarar när – ni kommer varandra närmare kommer ni glida in i en relation utan att det finns några egentliga ramar eller gränser för relationen.

Det gör att någon kommer bli sårad och det rätt fort och när det händer så kommer det bli omöjligt att bygga den relation ni skulle kunna fått.


Morigana (min tarot) säger att det finns tre vägar:


Bo ihop och ”låt det hända” utan regler eller begränsningar: Det börjar bra men ju längre resan går desto högre blir det känslomässiga priset.


Han flyttar ut och ni träffas igen när ni står på samma grund – oberoende och likvärdiga: Du ser honom för den han är och får nya insikter via honom och andra du träffar. Det ger dig en strålande framtid full av kärlek och möjligheter men kanske inte med honom.


Bo ihop och prata ut om vad du känner och han känner. Lyssna på varandra och respektera de regler och gränser den andre sätter upp (går åt båda hållen) när de är acceptabla: Vägen kräver samarbete och ömsesidighet men ger trygghet och får gamla flammor att tändas i er båda. Svårigheten är att se skillnad på förälskelse och kärlek. Lyckas ni verkligen nå fram till varandra väntar ett långt liv i ömsesidig lycka – låter du dig ”luras” av dina förhoppningar och bygger en falsk bild hamnar du i ett beroende av honom där du kommer acceptera beteenden du egentligen inte gillar.


Kortens rekommendation – Din lycka och framtid tryggas bäst av att du inte inleder ett förhållande med honom förrän efter att han har flyttat ut. – Du blir starkare av det och om det blir ni blir det ni för att ni vill – inte för att det är bekvämt eller för att ni ”måste”.

67 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla