top of page
  • Skribentens bildTor

Kommer jag in på min rätta bana?

Jag har länge kämpat med att hitta ett jobb utifrån min utbildning. Äntligen har jag tagit ett myrsteg framåt och landat två intervjuer, vilket är det längsta jag har kommit hittills. Den 9:e juni hade jag en arbetsintervju och nu på tisdag, den 21:a juli, har jag ännu en intervju för en position som jag vill ha. Kommer jag att få något av dem?

L.A.O


Din brensch är svår att få in en fot i så varje nytt steg är viktigt - även de som inte direkt leder dit man vill

Svar: Hej ledsen att jag inte hunnit svara förrän idag just när du har din intervju.

Intervjun kommer gå bra men det finns många sökande varav flera har bättre ”meriter” än du.

Din bransch är oerhört tuff, framför allt att komma in i och kräver ett brett kontaktnät eftersom de flesta jobb hamnar hos – ”Hen den där som jag kommer ihåg från den där grejen – Hen är bra…”

Det gör att intervjuer, möten , arbetsprover och produktivitet är oerhört viktigt, nästan viktigare än att få ett jobb i branschen direkt.

S gör din intervju och gör den bra, det ser bra ut för du börjar bygga upp ett renommé och den här intervjun är en dörröppnare (inte så mycket förra) som kommer leda till ett arbete. Tills den gör det – sök jobb i relaterade branscher också. Dina kunskaper behöver i kreativa och produktiva positioner inom allt från verkstadsindustri till ideella organisationer (ja många tänker att ideella organisationer är idrottsföreningar och liknande som inte betalar löner men många är riksorganisationer med stora staber (som Röda Korset, IOGT eller riksidrottsförbundet) och de behöver alla bra hemsidor, bra reklammaterial, bra kommunikation och många har egna (mer eller mindre proffsiga) tidningar och tidskrifter, poddar och videosidor. Här finns också en bra möjlighet att få in en fot och göra dig ett namn.

Jag vet att det är myrsteg men kom ihåg det är det första steget som är viktigast och svårast och det har du redan tagit.

Den här intervjun är startskottet på riktigt – vare sig du får jobbet eller inte – så lycka till idag.

18 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page