• Tor Tolander

Kommer jag ikapp med min hyra?

Fråga Tor och Hanna: Jag har en liten specifik fråga... Jag har det riktigt pissigt (ursäkta uttrycket ) ekonomiskt just nu och ligger efter med en hel hyra (som är ganska många tusenlappar..).. jag undrar om jag inom snar framtid kommer att ha möjlighet att ”komma ikapp” med hyran eller kommer jag att bli vräkt???!!

”M”


Photo by deborah cortelazzi on Unsplash
Det kan gå bra men då krävs det mod och hjälp av andra

Du kommer inte klara att reda ut detta på egen hand. Ska du lyckas komma ikapp krävs det hjälp från andra och det finns två vägar att gå. Mina kort (Craft) föreslår att du tar saken i egna händer och skriver en artikel om dina bekymmer och vad som lett till situationen du står i. I den bästa av världar kan du sälja den till en tidning eller få din berättelse publicerad och det kan och kommer ge dig akut hjälp vilket klarar av ditt nuläge.

Den andra vägen är att be om hjälp mer direkt och här finns kyrkan, socialtjänsten och kanske, om du alls har några tänkbara reserver eller en fast inkomst, ett låneinstitut.

Du har också en del säljbara saker där framför allt läroböcker ger ganska bra betalt. (inte alls tillräckligt för att klara helheten men även de små inkomsterna bidrar).


Craft säger också att du kommer att reda ut detta men att det krävs tålamod och långsiktighet. Att du klarar krisen nu är det första steget av flera du behöver ta men det är dina steg som avgör och att vänta på att något ska hända kommer bara göra läget värre.

Du kan klara detta men inte på egen hand och det som är svårast (att berätta din historia) är också det som kan ge dig hjälp fortast.

29 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla