top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Kommer jag få stanna i Sverige?

Fråga Tor och Hanna: Hej! Jag är under asylprocess, har varit i Sverige tidigare men blivit utvisad. Tänkte om du ser något hur de kommer gå för mig och min familj och om det är något speciellt vi ska tänka på? Jag vill även veta hur min framtid kommer se ut, jobb, skola, barn, flickvän och så vidare.

”D”


Photo by Jan Tinneberg on Unsplash
Dörren till framtiden är olåst men du måste öppna den själv

Svar: Framtiden är naturligtvis inte avgjord ännu men ska du och din familj kunna stanna i Sverige krävs det andra vägar än att få asyl.

Det är betydligt lättare att få stanna som student eller på ett arbetsuppehållstillstånd så för dig och de dina krävs att ni tar saken i egna händer och hittar vägar utanför asylspåret som inte kommer ge er det ni vill ha.

Framtiden ser dock inte mörk ut – som sagt så finns det andra vägar att stanna som är lagliga men all de kräver att du agerar med kraft, självförtroende och är beredd på att det kan kräva att du åker tillbaka eftersom man bara kan söka ett arbetskraftsinvandringstillstånd från sitt ursprungsland.

När vi pratar om annat ser det inte heller mörkt ut. Mina kort – och horoskopet – varnar för att det stora hindret för din lycka är att du dövar motgångar och oro med alkohol eller liknande och det är den största risken för att du inte lyckas med det du vill.

Jobb och utbildning talar om två saker – det ena är att du behöver tänka systematiskt. Att en sak leder till nästa och välja arbeten där din jordnära och stabila personlighet får uttryck. Gärna så småningom som egen företagare – dina kort pratar mycket om finansiell framgång och transaktioner vilket tyder på att handel vore ett bra val.

Kärlek: DU kommer med all sannolikhet träffa din kärlek på fritiden och ni kommer få barn men troligen kommer det ske ganska sent i livet. Det finns också en ganska stor chans att din blivande har barn i en tidigare relation eller har ansvaret för barn eftersom ditt horoskop talar om dig som en lärare och förebild för dina (och andras) barn i din familj.

De närmaste åren kommer bli ansträngande men svaret ligger i att inte vänta på andra utan se vad du kan göra själv för att få stanna och forma ditt eget liv.

19 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page