top of page
  • Skribentens bildTor

Kommer jag bli mamma

Det är så att jag blev gravid 2015 helt oplanerat. Och efter att ha beslutat oss för att fara utomlands så förlorade vi vår barn. Varför??! Vi kommer aldrig att kunna få svar svart på vitt men jag tror att det kan vara min sjukdom som är boven, är det så?

Och sedan så slutade vi med p-medel och efter det så tog det nästan 2 år innan jag äntligen blev gravid igen, och lyckan var total, tills missfallet var ett faktum.

När är det vår tur?

Jag vet att sjukdomen som jag har gör det svårt att bli gravid, och jag tar medicin för att få kroppen att "bli normal"

Kommer jag bli gravid igen? Och kommer jag få behålla mitt barn då? Jag börjar nästan tappa hoppet...men det är längtan som får mig att fortsätta....

"Ledsen stadsmus ..."


Ditt tålamod kommer att löna sig men det är inte en lätt resa

Svar: Jag har tittat på horoskopet och jag har bra och mindre bra nyheter. Det finns inga hinder för dig att bli med barn. Att det tar tid innan man blir gravid när man är "mycket" ung eller just har slutat med p-medel (framför allt hormonbaserade sådana) är helt normalt (vi brukar säga att upp till två år inte är ovanligt). Ditt horoskop säger att du troligen bara får ett barn (allra mest två) och att det kan dröja men det säger också att ditt barn kommer att vara väldigt speciellt (förutbestämt att göra storverk). Dock har du en väldigt hög missfallsrisk (det vet du ju tyvärr redan) och nyckeln till den ligger i förändring. Du lever upp av förändring (särskilt resor och nya upplevelser) och i ditt fall är det en nästan fysisk upplevelse. Din kropp "startar om" när du får nya starka intryck, och allra helst när de är positiva och fyller dig med glädje. Det gör att stress, omväxling och överraskningar är det sämsta för dina havandeskap för när det händer lägger din kropp i en överväxel och "spolar rent" allt som har med tiden före att göra. Det här är inte direkt vetenskapliga termer men det är det enklaste sättet att beskriva vad som händer.

Därför är rutiner ditt bästa försvar mot missfall. En tråkig vardag med kända händelser vecka efter vecka är det som är bäst för dig. Att du vet vad som kommer helt enkelt. Särskilt under de 4 första månaderna, sedan blir det mindre viktigt. Vad du verkligen INTE ska göra är att resa. Inte i verkligheten och helst inte ens i tanken. Det innebär att du inte ens bör gå på bio (TV är dock helt OK) under havandeskapet eftersom det ger hjärnan intrycket av nya miljöer och nya händelser.

Det finns ingenting som hindra att du blir havande inom kort men som sagt, jag tror att det dröjer tills en helt vanlig dag i en helt vanlig vecka då du inte har planerat något speciellt alls. Du kommer att få barn - det säger ditt horoskop men om det blir idag eller om tio år kan jag tyvärr inte säga, bara att vardagstrygghet och rutiner är det som ger dig bäst chanser. Lycka till alldeles väldigt mycket.

28 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page