top of page
  • Skribentens bildHanna Tolander

Kommer jag att förlora mina vänner?


Jag flyttade för ett par år sen och alla mina riktiga vänner bor på min gamla ort. Vi har väldigt lite kontakt nu, jag trivs inte med kontakt över telefon eller nät egentligen och det blir inte av att vi ses. Dels på grund av coronan och dels så har vi familjer och jobb. Sen är det dessutom bara jag som bor på annan ort. Jag känner att jag hamnat utanför. Går det att rädda vänskapen eller måste jag finna mig i att jag mister alla?

"Ensam"Svar: Det är svårt när det är en som flyttar bort från gruppen, särskilt om den som flyttar inte har någon "bästis" i gruppen. Jag tycker att det verkar som om ni mest hade en vardagsgemenskap, och nu har du lämnat denna eftersom du helt enkelt inte är där.

Jag tror tyvärr att det är troligare att du kommer att trivas i en ny grupp där du bor nu, men att det kan ta tid innan det fungerar eftersom pandemin är i vägen. Vi är alla olika när det kommer till att hitta vänner och det ser ut som om din metod, om man kan säga så, är baserad på gemensamma intressen eller vardagsvanor. Du kommer ganska lätt att kunna hitta nya bekanta som sedan kan utvecklas till vänner, när det väl går att umgås som vanligt igen.


En annan sak du kan göra är att prata om saken med den i din gamla vängrupp som står dig närmast, tala om hur du känner helt enkelt. Risken finns ju att de andra upplever att det är du som har tagit ut ett avstånd och att det är därför ingen hör av sig. I så fall kanske ni gemensamt kan reparera skadan. Men då kanske du måste finna dig i att hålla kontakten även över nätet eller via telefon, åtminstone ett tag. Ni skulle till exempel kunna bilda en egen grupp på Facebook.25 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page