top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Kommer han välja mig

Uppdaterat: 28 aug. 2019


Photo by Erik Lucatero on Unsplash

Hej! Jag har sedan 7 månader tillbaka ett mycket intensivt förhållande med en gift man... Detta skulle aldrig kunna hända mig... och nu står jag här och vet inte vad jag ska göra. Vi jobbar dessutom på samma arbetsplats. Vi ses mycket utanför jobbet (han kommer bl.a hit varje dag för att äta frukost så att vi hinner prata lite eftersom jag är noga med att vi är "proffesionella" på jobbet, en del vet om det på jobbet men de flesta vet nog inget). Vi har dessutom möjlighet att ses ganska mycket kvällstid.

Tyvärr mår ingen av oss särskilt bra av det här, visst älskar vi varandra men det känns inte som att han i dagsläget är redo att lämna det han har (de har varit ett par sedan han var 20 år, inga barn) Ge mig ett råd. Ska jag vänta ut honom för att det kommer att bli vi om jag bara låter tiden ha sin gång (de har det inte särskilt bra i sitt äktenskap) eller ska jag lämna honom eftersom han aldrig kommer att våga ta steget ut?

Vad gör jag annars??? Finns det annars någon annan till mig eller ska jag, så som jag nästan alltid har gjort, "vara tvungen" att vara själv?? Jag är över 35 nu och skulle gärna vilja ha barn innan det är försent. Vad tror ni om de utsikterna?

"Rådlös"


Svar:

Ni har det bra ihop och det syns men utan en större piska kommer han aldrig att välja. Han har er båda och det är en lösning som till syven och sist fungerar väl för honom. Innan han verkligen förstår att han riskerar att förlora dig och göra det NU så kommer han inte att behöva välja. Han kan tro att han kommer att göra det. Han kan vara alldeles övertygad om att han ska göra det när han går ifrån din lägenhet men när han kommer hem så står hon där och det är lättare att bara ge henne en kyss och gå i säng än att ta den jobbiga diskussionen just då. Sedan väcker ditt brev en fråga hos mig. Är han det du vill ha? Han har haft samma förhållande så länge och har ändå inte barn. Kommer han verkligen att vilja ha det med dig? Valet är ditt men du bör diskutera framtiden med honom. Det ni har nu kan vara oslagbart men vad är det ni söker på lite sikt. Vad kan han ge dig och vad kan du ge honom.

Du är inte den som har många partners i ditt liv men det finns en som är rätt för dig. Han är antingen yngre än du eller mycket ungdomlig. Han är ansvarskännande och rätt välbärgad. Du hittar honom genom ditt sociala engagemang och alltså inte på jobbet. Det här ser dock ut att ligga en bit framåt i tiden.

Din bästa tid att få barn ligger lite före det dock. Du har tur och är i form för att få barn flera år till, bryttiden kommer då du fyller 43 och efter det ser det inte alls lika bra ut. Om du verkligen vill ha barn bör du fråga dig om du kan tänka dig att skaffa barn ensam. Det är några år tills mr Right kommer och då blir det tajt med tid.

14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page