top of page
  • Skribentens bildTor

Kommer det att hålla?

FRÅGA TOR OCH HANNA

Hej! Har en partner, men jag vet inte om vi är så kompatibla ihop, vill veta vad som kommer hända mellan oss? Kommer vi vara tillsammans länge? och hur ska jag hantera mitt kontrollbehov i relationen? tacksam för svar

LPSvar: Hej. När det kommer till kompatibiliteten får jag använda korten bara eftersom jag inte har din partners födelsedatum så jag kan inte köra en synastrisk matchning som jag egentligen vill göra – om du vill ha den är det bara att skicka in hans uppgifter så gör jag en större genomgång. Som du dessutom kan få direkt på mail istället för på sidan eftersom du är PREMIUM-medlem :)

Givet det – ni kompletterar varandra bra eftersom ni är så olika. Det den ena är bra på är den andra sämre på och det gör att ni tillsammans kommer kunna klara nästan vad som helst. Svårigheten blir om något att ni behöver erkänna för varandra när ni behöver hjälp och dessutom ha sånt stort förtroende för den andra att ni fyller varandras ”luckor” snarare än kritiserar den andre för det den är sämre på.

För att det ska hålla krävs stort förtroende, stor kärlek och mycket kommunikation. Allra bäst vore om ni delar ett intresse eller en hobby som gör att ni hela tiden ”övar” på att lita på den andre.

Att hitta och upprätthålla den balansen blir utmaningen men gör ni det har ni alla chanser att bli ett par som består och växer med tiden.

Lite av svaret på ditt kontrollbehov tror jag redan att du fått i det jag skrivit ovan men utöver det finns det en del saker i ditt horoskop som ger ledtrådar.

Du är en väldigt utåtriktad och kreativ person som lätt tolkar eftertänksamhet som tvivel och ofta leder det till att du springer iväg och ”fixar” saker ni tror att ni är överens om. När det visar sig inte stämma blir det lätt att upplever att personen struntade i när det egentligen inte fanns en överenskommelse – i alla fall inte i din partners ögon.

Bekymret här är att det här är ett beteende som du får mycket kred för i övrigt. På jobbet ses detta som drivet och framåt, i föreningsliv eller bland vänner är du den som ”fixar” saker och även om du ibland trampar någon på tårna så har man överseende med det eftersom resultaten blir så bra.

Problemet är att i förhållanden vill man ha något annat och när det du gör ”i vanliga fall” inte får de resultat du är van vid gör det att du börjar ifrågasätta din partners kompetens.

Det var det praktiska. När det kommer till det känslomässiga blir det lite annorlunda och chansen att jag är lite fel ute finns också eftersom det här delvis handlar om hur din partner är och där har jag bara kortens bild att gå på. Men av sig själv känner man andra och när du ser din partner i situationer och samtal där - om det vore du och du uppförde dig som din partner gör – det skulle funnits en underton av intresse reagerar du som om det finns ett. Det skapar också osäkerhet och gör att du vill ha extra kontroll på din partner.

De här sakerna skapar en negativ spiral som tär på förhållandet och min gissning är att det här inte är det första förhållandet som utvecklas på det här sättet.

Lösningen ligger dels i att ni behöver kommunicera öppnare och inte på ditt snabba, effektiva sätt utan på din partners långsammare mer djuplodande sätt. Du behöver fråga dig varför snarare än vad det betyder när din partner gör något på ett annat sätt än du.

Utan horoskop vill jag inte gå djupare på vad som skulle kunna hjälpa men en sak till kan jag säga.

Det som fungerar så bra för dig i ditt yttre liv borde vara din styrka även privat men det riskerar att förgifta dina förhållanden. Mitt förslag är att du pratar med en kurator eller terapeut om det. Inte för ditt förhållandes skull utan för din egen skull.

Du har fantastiska förutsättningar och det riktigt sprakar av möjligheter för dig om man tittar på ditt horoskop och med lite hjälp att strukturera vad och när och hur du ska använda din kapacitet kommer du inte bara komma längre i livet – du kommer också bli lyckligare.

Du har bra saker inom dig och framför dig och du har dessutom redan cirklat in vad som är det största bekymret för din framgång och med lite hjälp kommer ditt bekymmer bli en tillgång och det lägger grunden till ett väldigt spännande och givande liv.

26 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page