top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Karriär och kärlek behöver balans

Hej, de är mycket som händer i mitt liv just nu och vore tacksam om ni kunde hjälpa mig med att få klarhet i vissa frågor. Tex mitt jobb. Driver sedan fem år tillbaka en liten present/inredningsaffär där jag ibland kan känna mig väldigt bunden. Är utbildad konstnär, säljer mina alster i min butik men även genom ett samarbete med en större firma. (De säljer tryck av mina bilder ute i Europa). Samtidigt trycker jag även tyg som jag bla syr väskor av, vilka blivit väldigt populära. Dock hinner jag inte koncentrera mig på mitt eget skapande eftersom butiken slukar det mesta av min tid. Funderar på att sälja butiken men mitt samarbete med det andra företaget ger ännu inte tillräckligt. Har två barn att försörja. Vågar jag ta steget redan nu eller ska jag ännu vänta ett tag? Känns frustrerande och jag kommer inte till någon klarhet? Kommer att gifta mig kring nyår men vi kommer dock inte att leva tillsammans på ett traditionellt sätt. Han reser världen runt i sitt yrke. Vi hoppas dock att någon gång i framtiden hitta en gemensam plats/bas som passar oss alla. Kan ni snälla hjälpa mig att finna klarhet?? "nennen"

Varje väg leder till sitt eget öde

Svar: Det är klokt att du tänker på försörjningen också men visst kan det vara frustrerande att inte kunna satsa helhjärtat på det man vill. Just nu behöver du en ekonomisk grundtrygghet. Det allra bästa vore att hitta en partner till butiken, någon i ditt eget fält men med en annan målgrupp och dela tiden i butiken och ansvaret för den mellan er.

Den del av din tid du friställer bör du fylla med ett meningsfullt halvtidsarbete. Till exempel finns det finns stora behov av din kompetens i oväntade delar av arbetsmarknaden. Många skolor saknar bildlärare, många kommuner bedriver olika projekt inom vård och omsorg och många bildningsförbund bedriver fortfarande bra verksamheter i stort behov av kompetenta medverkare/lärare.

Det viktiga är att det dels ger dig ekonomiskt andrum och dels perspektiv så att du kan känna efter vad du vill göra med butiken och konsten. Som bonus ger det dig också perspektiv inför ert gemensamma, om än lite ovanligare än de flestas, liv tillsammans.

Det kommer bli lite tufft innan ni hittar en plats och en rytm som passar er båda och du har rätt i att ni behöver en gemensam bas.

Skandinavien är tryggast och vanligast, Östeuropa och Asien är ingen bra idé (era astrologiska förutsättningar får er att glida isär på en plats öster om Finland.

Karibien och Sydamerika är däremot oerhört bra platser och Kanada fungerar också.

Varje plats kommer påverka er och ert förhållande olika och ni kommer märka direkt när ni hamnar på den plats er harmoni är den ni söker. Ha lite tålamod, ni hittar rätt inom tre till fem år

37 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page