top of page
  • Skribentens bildTor

Kan vi laga vårt förhållande?

Jag och min man har problem efter ett mångårigt förhållande. Problemet ligger hos mig eftersom det är jag som känner att förhållandet börjar gå mot sitt slut. Jag har inte längre några känslor för min man. Jag tycker om honom som en vän och uppfattar honom nästan som en far, då han är trygg och lugn i alla lägen. De senaste 5 åren när jag varit ute och festat med mina kompisar har jag inte haft honom i tankarna speciellt mycket utan känt att jag vill ha smicker från andra män istället. Under dessa åren har jag haft två relationer utanför äktenskapet. Den andra nu nyligen och har som det ser ut fortfarande honom i tankarna. Jag vill försöka med min man men känslorna vill inte komma tillbaka. Min man försöker att acceptera det som hänt men när jag känns som en isbit är det ju inte lätt för honom att släppa det som varit, han känner hela tiden att jag jämför honom med den andre. Varför är det på detta viset är det meningen att jag skall fatta mod och göra slut på allt detta eller varför hittar jag hela tiden andra? Är det jag som tror att gräset är grönare eller är det helt enkelt så att vi skall bryta? Finns det någon som är menad för mig? Är det min man? Eller den andra eller har jag helt enkelt inte ens hittat den rätta? Jag känner det som att jag aldrig kommer kunna bli glad igen är det meningen att jag skall gå kvar som en martyr? Jag känner också att jag inte hittat vad jag skall jobba med jag vill hitta det som ger mig lugn och ro. Hur skall jag göra ? Kommer jag någonsin att hitta det som känns rätt för mig?

"MVH Carma"


Att hitta tillbaka kan vara en lång och svår väg

Svar: Martyrskap är något man väljer själv. Problemet mellan dig och din man är troligen att ni helt enkelt inte passar ihop så bra, för det gör ni inte. Du har svårt att känna dig uppskattad av honom och jag tror inte han är riktigt ärlig mot sig själv om han säger sig att han känner sig bejakad av dig. Men det finns ändå massor av band mellan er, tillsammans utvecklas ni på ett annat sätt än var för sig. En nackdel med det är att det inte går några band alls mellan din Sol och din Måne och hans horoskop, vilket i stort sett innebär att du inte får uppleva att din grundpersonlighet eller ditt känsloliv utvecklas särskilt. För honom är det inte så, så han känner inte den stagnation som du känner. Ditt horoskop markerar en skilsmässa eller ett avståndstagande strax innan du fyllde 35, kanske kan en del av rötterna till det du känner nu finnas där.

Den andre mannen du tänker på har du också många band till, och han skulle t o m kunna vara den du väntat på. Ett Lejon eller någon med Ascendenten i Lejonet är vad ditt horoskop rekommenderar som perfekt partner nämligen. Men samtidigt passar ni dåligt ihop på många sätt, olika humor, olika stil, och visserligen många band som sagt var men inget till din Sol och bara ett till din Måne. Han kommer att hamna mer i fokus än du. Skall dock påpekas att som kärlekspar borde ni kunna komma mycket nära varandra. Det finns ett löfte om passion här också.

Det jag tror att du borde göra är ta lite tid för dig själv och ifrågasätta varför du känner som du gör och vad det är du egentligen vill ha. Dessa frågor kan jag inte besvara åt dig; svaren måste komma inifrån. En del av det du känner kanske inte alls har med kärlek och relationer att göra. Och så finns det ju andra att ta hänsyn till.

Att "hitta rätt" är inte lätt, och för vissa är det svårare än andra. För dig är det mycket en fråga om att du föddes vid kvartsmåne när Månen just brutit över horisonten och Solen nyss passerat Zenith. Det blir så en motsättning mellan vad du önskar göra, vad dina känslor kräver och vad din grundläggande karaktär är rustad för att göra. Du kommer ofta att känna dig känslomässigt berövad, att det finns så mycket mer du vill känna och uppleva. Att du lätt blir förälskad syns också i horoskopet och tillsammans resulterar dessa saker i att du har kärlekshistorier vid sidan av. Ändå har ni ju hållit ihop i sexton år.

Det är faktiskt svårt för mig att vara mer konkret just nu. Men jag tror att mitt bästa råd till dig är att du ger dig själv betänketid. Gärna för dig själv om du har möjlighet att resa bort ett litet tag. Det är för många frågetecken kring dig

22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page