top of page
  • Skribentens bildTor

Kan vi köpa huset?

Fråga Tor och Hanna: Hej, det här är andra gången jag skriver. Första gången svarade ni inte och nu börjar det bli bråttom. Vi skulle behöva en större bostad eftersom grabben behöver eget rum, och vi har hittat ett hus, men vi får inga borgensmän!!! Det är 500 000 kvar som vi måste ha borgen för, och min svärmor är beredd att ställa upp men inte ensam. Vi hittar inga fler borgensmän så vi är alltså kvar i ruta ett! Kan ni möjligen se om vi får något hus i framtiden eller om vi måste flytta in i en lägenhet igen? Vi råkar veta att det blir en trerummare ledig på samma gård där vi nu bor, och den har vi löfte på i så fall. Vi vet ingen levandes råd nu, och vi skulle så gärna vilja ha det där lilla gula huset ute på landet. Vi har gjort kalkyler så vi vet att vi klarar amorteringarna om ingen av oss blir arbetsoförmögen inom de närmaste fem åren - och det har vi också försäkring för - så vi känner oss ganska frustrerade alla tre. Kan ni också se vart sonen kommer att söka sig efter nian? Han vill till sjömansskola, men jag är lite rädd att han inte är mogen att flytta hemifrån så tidigt. Jag skulle vilja ha honom under mina vingars skugga så styvmor jag är.. Vi kommer väldigt bra överens, och nu verkar det som om han valt mig fram för sin mor, för dom kommer inte alls överens och hon har gjort tillvaron svår för oss alla den senaste tiden. Jag förstår henne på ett sätt, men samtidigt måste hon ju inse att pojken är tillräckligt gammal att välja själv, och han har länge talat om att han vill komma till oss. Kommer jag och min man att ha ett lika lyckligt äktenskap i fortsättningen? Vi har det otroligt bra tillsammans, och kompletterar varann där vi inte är helt lika. Jag skulle gärna vilja åldras med honom, han är det bästa som hänt mig! Snälla svara på min fråga så slipper ni mig sedan!!!

"Hustomten"

Att sonen söker nya horisonter betyder inte att han vill överge er.

Svar: Låt oss börja med huset. Ni har gjort väldigt ordentliga beräkningar. Men problemet är att banken alltid följer sina beräkningar – särskilt i tider som dessa. Det kan löna sig att gå till en annan bank – byter man bank finns det möjligheter att de ser på saker på ett lite annat sätt.

Jag är osäker på om ni väljer huset i det här läget och dessutom – är det rätt hus? Det ni behöver är ett hem för 2 där det finns utrymme för er son snarare än ett hus för tre. Som du själv säger han är på väg ut i livet och om det inte sker i år så kommer det definitive ske inom 3 år. Ofta när man står inför det livsskifte ni står inför ser man bakåt istället för framåt. Att man köper ett hus som passar det liv man lever och levde snarare än ett hur som passar det liv man har framför sig. Oftast är det som en bekräftelse på allt det fina man delat.

Det är i grunden inte fel men när livet sedan ändras är det svårt att få det man nu vill att passa i huset man bundit sig i.

Ta en liten funderare till och tänk på var ni vill vara och var ni troligen är om 5 och 10 år. Är huset rätt för er då?? Känner ni att det är rätt bra om inte kanske lägenheten är rätt nu och huset mer rätt om 3-4 år.

När det kommer till kärleken så säger korten: Kärleken kommer den att växa sig starkare och starkare framöver. Det kommer en period då ni kommer att få kämpa för att behålla det ni har, både känslomässigt och materiellt, men visst är han din livspartner! När du ropar svarar han och det varar livet ut.


När det kommer till sonen så tycker jag att du talar lite emot dig själv. Om han är mogen nog att välja vilka som han ser som sina föräldrar är han rimligen mogen nog att välja vilken livsväg som han vill följa. Om ni kommer så bra överens som du säger är det snarare något ni bör sitta ner och prata om tillsammans. Han överger er inte, han bara prövar sina egna vingar. Den känsla som du känner för honom och den han har för dig försvinner inte med vare sig avstånd eller tid. Hjälp honom växa men se samtidigt till att han vet att han alltid har en plats hos er. I det kan han hitta den trygghet som han behöver


Och vad gäller att slippa dig. Vi ser gärna att du skriver igen. Vi vill verkligen hjälpa så många vi kan och visst känns det pressande ibland när man inte räcker till men det betyder inte att vi vill att du eller någon annan ska sluta skriva till oss. Titta gärna in på sidan så ofta du vill och har du frågor så skriv. Vi kommer fortsätta att göra vårt bästa för dig och alla andra

21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page