top of page
  • Skribentens bildTor

Kan vi få ett barn till?

Min undran är om jag/vi kommer att bli gravid 1 gång till livet. Vi har ett barn i 20 års åldern o av allt att döma har jag min ålder emot mig. De märkliga är att jag har trott att jag inte ville ha mer än 1 barn. Men pga av livets omständigheter, så har de ändrats under en ganska lång tid tillbaka. Nått inom mig säger att jag inte ska ge upp tanken, för tänk om de otroliga skulle inträffa o vi bara gett upp. Detta kan ju bli en svår fråga att besvara jag är medveten om de. Men skulle vara en stor hjälp att veta åt vilket håll de lutar. Och jag är helt på de klara att de kan vara en omöjlighet. Vi är så klart tacksamma för våran fina dotter som kom till oss. Och i bland får man stå sitt kast när man valt bort de absolut viktigaste i livet, de små barnen

Tingeling


Chanserna är som du vet inte jättegoda men de finns definitivt

Svar: Jag ska inte prata om vare sig chanser, risker eller problem med sena havandeskap – du vet redan allt om det. Viljan att bli med barn är allt som räknas och i ditt fall finns chansen definitivt men det kommer inte bli enkelt.

Där med inte sagt att det kommer göra ont eller behöva ställa omöjliga krav på hur du lever ditt liv.

Stort tack för att du också skickade med din födelsetid med timme minut och födelsestad – det är nästan nödvändigt för att man ska kunna ge bra och detaljerade råd i såna här frågor.

Låt oss börja i rätt ände – det är definitivt inte försent att bli med barn men chanserna är inte jättestora. Du har fördelen att ha Saturnus långt bak i 4:e huset vilket indikerar att du är fertil länge. Med Pluto i åttonde huset betyder det att det du lämnar efter dig kommer ge avtryck på många generationer framöver. Det betyder att om du inte redan haft ett barn skulle dina chanser varit ganska höga att det skulle gå nu. Det ger dig fysiska förutsättningar och det är ju den grundläggande nödvändigheten för att det ska lyckas.

I din ålder är vården i Sverige inte jättepigg på att hjälpa till men kolla med en fertilitetsklinik om du kan – de är bra på sitt jobb och även om de inte leder till en behandling kan de ge goda råd om hur stora chanserna är och om det finns några speciella förutsättningar du borde ta hänsyn till som är unika för dig. – Det är deras jobb att sätta klienten i centrum och hjälpa dig med det du vill inte med det de tycker är bäst.

Nu till det jag kan göra – Astrologiskt sett har du som lättast att bli med barn dagarna innan mittpunkten av din menscykel . alltså dag 10-12 om du har en ”normal” 28 dagars cykel.

Om den är mer oregelbunden eller avviker från ”normalrytmen” (vilket händer oftare än man tror) är dagen du är mest fertil dagen före första nymånenatten varje månad. Då är dina chanser att bli med barn som störst. Under det kommande halvåret är det 18-19/6, 17-18/7, 16-17/8, 15/9, 14-15/10, 13/11 och 12/12.

Det lönar sig också att stärka din Venus samtidigt som du försvagar din natala Mars. I ditt fall innebär det att hålla igen på kött och framför allt grillat kött (fågel funkar i små mängder fisk går bra) och satsa på att hålla regelbundna måltider med pasta, gryn och möjligen bönor som bas.(ja bröd, müsli och bulgur går utmärk) Venusstärkande är också mjölk och ost, färgrika grönsaker och protein och oljerika grönsaker (typ oliver och avokado) samt vegetabiliska oljor. Choklad, Vitt vin och kaffe är också bra Venus-stärkare i ditt fall.

Du ska definitivt inte banta – några kilo mer än vad BLI säger vore optimalt i ditt läge just nu så hamnar du på de högsta siffrorna i ”normalvikt” upp till en bit in i ”övervikt” skiktet är det som bäst. Och om du börjar träna styrka och bygga muskelmassa kan du gott lägga på ett BMI siffror till.

Om du tränar vore det smart att gå från explosivitetsträning och tävlingsidrott mot muskelbyggnad och uthållighet. Det flyttar tyngden mot din Venus från din Mars också.

Det är naturligtvis en bra idé att starta så snart som möjligt och vara beredd på att det kan ta några månader (i bästa fall) innan en diet och livsstilsomläggning ger effekt och ökar chansen att bli med barn. Så stressa inte, se chansen som väldigt låg och ett lyckande som en livsbonus och en ny chans att få återuppleva de bästa stunderna i livet. Men kom också ihåg att du redan har den upplevelsen och de minnena så detta är en bonus och en lycka – inte en paniknödvändighet. Den inställningen kommer också hjälpa både i med och motgång.

62 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page