top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Kan vi få barn trots vår ålder?

Fråga: Vi undrar om det finns någon möjlighet att jag och min man ska få barn tillsammans. Jag är medveten om att det är kanske i senaste laget för oss men vill ta alla chanser.

"Mio"Svar: Hej, jag ska verkligen göra mitt bästa. Jag måste börja med att säga att jag kan säga när du har störst chanser att bli med barn och kanske ge ett eller annat råd som gör det lättare men jag kan inte med säkerhet säga om du kommer att få barn eller inte.

Du har en stor vattentrigon. Det gör att du engagerar dig väldigt mycket i det som du upplever som viktigast för dig. Särskilt stort är ditt känslomässiga engagemang, det gör att du också ofta uppnår det du brinner för. Tyvärr stöder inte den här stortrigonen inte direkt din fertilitet men den lär göra att du har en väldigt stadig menstruation eftersom du också har Månen i ett vattentecken. Har du inte en väldigt regelbunden menstruation är det troligen ett yttre problem som ställer till det för dig och två av de vanligaste när det kommer till att störa fertiliteten är hormonrubbningar och metallförgiftningar. I båda fallen kan ganska små rubbningar ge stora bekymmer för chanserna att bli med barn. Metaller (särskilt koppar) kan drivas ut med hjälp av hästkastanjete och persilja. Hästkastanjete är svårt att få tag på men kan finnas i välsorterade hälsokostbutiker (följ instruktionerna på paketet) Persilja, färsk eller fryst, stärker effekten och du bör få i dig en tesked eller två varje dag. Du måste vara uthållig kastanjetekuren tar mellan tremånader och ett halvt år. Hormonstörningar går fortare att åtgärda. Persilja hjälper även där och om du dessutom äter sparsamt med kött och undviker fläskkött bör du få positiva effekter på under två månader.

Naturligtvis ska du också gå till en läkare och kolla upp om allt är bra, särskilt om du misstänker att du har en hormonstörning för det kan tyda på allvarligare problem och en läkarundersökning skadar aldrig.

Dina bästa dagar att bli med barn på under det kommande halvåret är: 28-29/3, 24-25/4, 21-22/5, 18/6 och 15-16/7.

Dock kan det som sagt ta lite längre tid innan du blir med barn och jag tycker definitivt att ni ska prata med en fertilitetsexpert. Allt som kan hjälpa er är värt tiden.

28 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page