top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Kan ni hjälpa mig?

Fråga Tor och Hanna: Det är framför allt tre övergripande frågor som jag vill ha svar på.

1. Jag undrar hur det kommande året kommer att se ut för mig, med studier, arbete, vänner, nya intressen mm. Jag undrar också när jag kommer att sluta studera (jag är ganska trött på det nu) och vilket sorts arbete jag kommer att ägna mig åt i framtiden. Jag undrar även om det är en bra idé för mig att resa utomlands nästa år, eller om det är bäst att vara kvar i Sverige.

Om jag ska åka utomlands, finns det ett antal alternativ. Vad är bäst för mig och kommer jag att hitta mig själv och trivas bättre med andra under året som kommer?

2. Jag undrar vad jag skulle kunna göra för att förbättra min och min systers relation, som är tidvis bra men tidvis mindre bra och varför vi inte kommer bättre överens. Har det att göra med något i vår barndom eller är det bara som jag tror?

3. Den tredje frågan handlar om mig och min pojkvän. Hur bra passar vi ihop? Vad kan vi göra för att få vår relation att överleva i ett längre perspektiv och var sitter de svaga och starka punkterna i förhållandet? Vi har varit tillsammans i tre år och känner varandra ganska bra, men vi är ändå lite nyfikna på vad ni har att säga.

"Den frågvisa"


Många frågor - låt oss svara på en i taget

Svar:

1) Nu tänker jag svara ganska generellt eftersom allt annat skulle ta väldigt lång tid. Som Fisk med Jupiter i Oxen har du ett rätt tursamt år 2020, särskilt i ditt fall det andra kvartalet. Kommunikation och resor lönar sig och gärna studier och föreningsliv, också samhällsarbete och välgörenhet är lyckosamt. Som du ser finns det öppningar för just nya miljöer, nya erfarenheter och nya vänner.

Lär känna dig själv gör du lättast genom att hjälpa andra. Inte främst med småsaker och personliga uppoffringar, utan på ett mer intellektuellt plan, genom politiskt engagemang t ex.

2) Det är svårt för mig att säga vad det är som inte fungerar mellan dig och din syster, jag skulle behöva hennes födelsetid och kanske era föräldrars födelsedata också. För när jag jämför hennes horoskop med ditt såhär långt kan jag bara se att ni passar oerhört bra ihop, möjligen för bra ihop. Ibland kan likheter orsaka slitningar, de också. För både personlighetsmässigt och intellektuellt borde ni komma finfint överens, dina Fiskdrag och hennes Kräftdrag. Visst finns problemet att ni känslomässigt är väldigt olika - din Måne i Lejonet och hennes i Oxen. Möjligen har ni har väldigt olika bild av er mamma och det kan kanske orsaka bekymmer. Och när det gäller kvinnlighet och kärlek är ni diametralt motsatta, där är det du som är mera sluten med Venus i Stenbocken och hon som är mer öppet känslosam med Venus i Kräftan. Återigen, det borde snarast föra er närmare varandra. Ni har inte en enda utpräglat "svår" aspekt. Det gör det också svårt för mig att sätta fingret på problemet. Tarotkorten säger att det finns besvikelser hos er båda två som gör det svårt för er, du bär på gamla svek där du inte tyckt att hon varit storasyster nog och hon bär på saker som gör det lättare för henne att dra sig undan ibland. Exakt vad det är vill jag inte ta reda på eftersom jag tror att det kanske inte rör dig i första hand. Kortens råd är att du låter relationen svalna ibland, att det kan löna sig att ta ett steg eller två tillbaka och låta henne hämta andan. Försök inte pressa henne så är chansen god att det blir bättre med tiden.

3) För din och din pojkvän handlar det väldigt mycket om känslor. Mest, faktiskt, om hans känslor. Han har Månen i Skorpionen där Månen är väldigt stark och dramatisk och ständigt på jakt efter att utöka sitt territorium. Hans känslor krockar ofta med dig och det du gör, det finns en risk att hans känsloliv håller dig tillbaka och att du i din tur skakar hans emotionella självförtroende ibland. Hade det varit omvända roller hade ert förhållande haft mycket sämre chanser (d v s om han hade varit Fisk och du hade haft Månen i Skorpionen), då hade ni fått jobba rätt hårt. Då hade det nämligen varit svårt för er att hitta en trygghet och balans. Som det är nu skulle jag tro att ni är rätt hårt sammansvetsade, även om ni fått kämpa för varandras tillit så finns den där och efter väl genomförd kamp är den dessutom stark.

Huvudsakligen är det i varje fall känslor det handlar om, kreativitet, intuition, närhet - sådana saker. Ni kan komma varandra mycket nära, nå varandra på en nivå de flesta människor inte kommer i närheten av.

Några större varningar för fallgropar vill jag egentligen inte komma med. Det kan bli lite ansträngande med så mycket känslor i luften hela tiden, och ni har ganska olika idéer om vad kärlek är, men annars kommer ni bra överens. Ni har också lätt för att lösa era konflikter med hjälp av intellektuella resonemang så trots de myckna känslorna blir det troligen inte många gräl er emellan.

18 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page