top of page

Kan jag utveckla mina andliga sidor?


Kan jag utveckla mitt intresse för det mediala? Jag känner av en nära väninnas energier som påverkar mig negativt. Hur kan jag bemöta detta?

"Bola"


Svar: Låt mig börja med de negativa energierna. Det är ett väldigt komplicerat ämne som ofta orsakar problem, och dessvärre kan problemen också bero på många olika saker. Det allra vanligaste när man upplever negativ energi från någon är att ett av dessa två påståenden stämmer:

1. Personen har gett ifrån sig pyttesmå signaler som du omedvetet har snappat upp. Det är en kombination av tonfall, gester, minspel och kroppsspråk, i första hand. Det som personen har signalerat är något du inte tycker om, det kan till exempel vara avståndstagande, ointresse, ilska, ogillande, avund eller stress. Eller det kan helt enkelt vara så att personen sagt en sak men signalerat en annan.

2. Du har av olika anledningar blivit mycket känslig för intryck. Det kan bero på att du medvetet försöker öva upp din känslighet men det kan också bero på att du inte mår bra eller att du är överansträngd. I det här fallet kommer nästan alla starka intryck att upplevas som negativa. Man kan jämföra med hur störande ljud och ljus kan vara när man har kraftig huvudvärk eller migrän (eller är bakfull).


Det första du behöver göra är att analysera dig fram till vad som gäller i ditt fall. Stämmer någon av de ovanstående punkterna, eller är det något annat som spökar? Finns det till exempel någon underliggande konflikt mellan dig och väninnan? Innan du kan välja hur du ska hantera situationen så måste du vara klar över vad den beror på.


Att utveckla andliga sidor är spännande men kan också vara knepigt. Inte minst när det handlar om mediala förmågor. Personligen är jag teoretiker och tycker om att läsa någon hyllmeter innan jag testar något alls, men det är inte en metod som passar alla. Det som generellt verkar fungera bäst är att ta ett litet steg i taget. Kanske hitta en grupp med likasinnade, gå på några seanser, skaffa en tarotlek, gå på någon andlig mässa. Om det här är något som det är meningen att du ska utveckla så kommer olika möjligheter att "ramla ner i knät" på dig. Bara kom ihåg att det brukar vara så att många saker känns enormt rätt när man stöter på dem första gången, men det betyder inte att man just har hittat Den Enda Vägen. Det råkar bara vara så att varje pusselbit känns alldeles fantastisk (eller kanske inte varje - men det känns ofta fenomenalt stort att hitta en) när man försöker hitta sina andliga sidor och ge dem en mer konkret form.

(Du kan förstås ha gjort många av de här sakerna redan. Jag frågade inte mina kort exakt hur långt du kommit, eftersom många människor läser de här inläggen och jag ändå ville förklara hela processen.)


Mediala förmågor har en tendens att växa av sig själva så fort man gör "andliga" saker. Men vissa saker verkar ge dem en extra knuff. Dit hör tarotkort, myrra och vissa kristaller, som bergskristall, rosenkvarts och månsten. Doften av apelsin verkar också fungera som en "förstärkare" för många. Men du kan också ha personliga "förstärkare" som du hittar genom att testa dig fram (tips: Kolla in Månen i ditt horoskop och testa saker som förstärker den. Om du inte hittar den informationen, skriv till oss så får du den av mig.)


Några kloka råd:

1. Håll hårt i plånboken. Betala inte 7000 för en kurs eller 2000 för en helig trumma innan du verkligen vet helt säkert att det är en vettig investering som du inte kommer att ångra.

2. Gå helst inte själv på saker som seanser till exempel. Det kan vara väldigt omskakande och det är bra om du har med dig en vän eller två.

3. Skaffa en tarotlek om du inte har en redan. Helst ska man få den i gåva. Be en vän (det är okej att ge vännen pengar att köpa kortleken för).

4. Hitta likasinnade att prata med. Folk utan andliga intressen brukar inte ha mycket att bidra med när man vill diskutera just andlighet. Och de kan dessutom bli rädda eller tycka att du är "konstig". Ta upp andliga ämnen med viss försiktighet.

5. Om du är osäker på hur du mår under den här processen, gå till en helt vanlig icke-andlig terapeut eller kurator. Det här är ett undantag från punkt 4. Skälet till undantaget är att man ibland kan missa att man mår dåligt av helt "vanliga" orsaker, för det är frestande att leta efter obalanserade chakras eller dålig feng shui när man just har lärt sig hur mycket sådant kan ställa till med. Därför kan det vara bra att "stämma av" med någon som har en helt annan - mera vardaglig - infallsvinkel.


6. Det här är extremt viktigt om du når nivån att du är ett kanaliserande medium. De döda är inte farliga och att ha kontakt med dem är inte farligt. Andar (med vilket jag menar väsen som aldrig haft mänsklig form) är med få undantag inte farliga heller. Men rör aldrig vid en ande eller ett spöke som fått fysisk form. För de flesta medier händer detta aldrig, för andra sällan, för ett fåtal ofta. Men om du ser eller förnimmer en konkret form (även om det bara är lite "dimma") rör inte vid den.

28 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page