top of page
  • Skribentens bildTor

Kan jag plugga vidare?

Jag har börjat plugga tidigare i år och undrar om det kommer att finnas en möjlighet att läsa mer under hösten. Kanske ta tjänstledigt för att ägna mig mer åt studierna? Praktik, kommer den att göras på annan ort?

Elis


Studier under det kommande året går lättare än det gör på länge och är värt en satsning

Svar:Det kommer ner lite till din långsiktiga plan vad du behöver göra men förutsättningarna finns definitivt.

Vad gäller hösten som kommer får du en rejäl energikick nu under sommaren som håller i sig så att ”bara” sitta på skolbänken kommer göra dig ganska frustrerad. Praktik eller kombination arbete och studier vore bättre och om inte det funkar är det definitivt läge att ta ett antal rejäla träningspass per vecka för att få balans mellan kropp och själ.

Givet att du hittar balansen är det en mycket god ide att satsa på studier under ungefär det kommande året. Du märker säkert redan själv att det går lättare och ger mer än du föreställt dig och den känslan kommer hålla i sig.

Så för att återknyta till den långsiktiga planen – vad du väljer ska i första hand avspegla vad du känner att du vill ha ut av livet men det flyt och vetgirighet du har under de kommande året (fram till september – oktober nästa år) kommer du troligen inte uppleva igen på många år. Om dina drömmar behöver ett kunskapslyft är tjänstledighetstanken en mycket bra ide.

När det kommer till praktik finns det flera möjligheter men att välja en annan ort kommer bli mer utmanande på gott och ont och i ditt fall mer gott än ont.

16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page