top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Kan inte släppa tankarna på mitt ex

FRÅGA TOR OCH HANNA

Kommer jag att kunna släppa taget om mitt ex. Kommer det att gå bra för mej

"Ma"


Det är en jobbig väg att gå men det goda väntar vid vägens mål

Svar: Du behöver släppa taget om ditt ex – det är inte en fråga om du kan göra det utan om du vågar och orkar.

För att släppa taget betyder att du dels tvingas erkänna för dig själv att det ni hade och det du satsat på och trodde på gått i kras och är oreparabelt över. Det gör att du någonstans står inför att acceptera att det du lagt ner så mycket på har gått fel. Det gör ont och är svårt att göra eftersom det fyller dig med en känsla av hopplöshet om tomhet och så länge du inte släppt taget finns det där som en molande värk men den stora sorgen och smärtan är tyst och dövad och inget du behöver ta i tu med just nu.

Den andra sidan av att inte släppa taget är att du inte behöver ta nya steg framåt. Livet har sårat dig och att i det läget ge dig ut i det igen och risker att bli sårad igen bär emot och är oerhört jobbigt. Det ger dig ytterligare ett skäl att hålla kvar vid det som varit.

Trots det är det rätt väg att släppa fram känslorna, sorgen, smärtan och osäkerheten och faktiskt gå vidare. Inte för att ”du måste” utan för att allt det som kan och kommer ”gå bra” ligger på andra sidan om en ny start och du kan inte starta om innan du avslutat och stängt ner det gamla.

Och det kommer gå bra för dig. Vad gäller arbete så kommer det här året vara ett där varje utmaning följs av nya och bättre möjligheter. Vänner kommer vara ett gott stöd och en källa till både glädje och idéer. Familjelivet kommer vara skakigare just nu men utan en nystart kommer inget förändras, i alla fall inte på ytan, men allt som behöver sägas och göras bubblar fortfarande under ytan och förgiftar framtiden. En nystart kommer leda till konfrontationer och med den förståelse, förlåtelse och ny gemenskap.

Framtiden för dig är ljus och den börjar med att du tar i tu med det förflutna. Du kommer inte nå dit du behöver komma om du inte aktivt släpper taget och det förflutna.

JA – du kan släppa ditt ex MEN du måste göra det själv, på egen hand.

32 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page