top of page

Kan hobbyn ge en inkomst?


Jag har en hobby och brukar göra presenter åt vänner och släktingar. Det är flera som har sagt att jag skulle kunna tjäna pengar på att sälja sakerna jag gör istället. Skulle det vara värt det?

Undrar också om min katt mår bra.

"Vicke"


Svar: Jag börjar med katten. Det ser ut som om katten är ganska ledsen på dig och er relation är inte vad den borde vara. Är katten ensam mycket? Katter är visserligen självständiga av sig men kan känna sig bortvalda och övergivna precis som vi. De mår också bra av att umgås med artfränder så ett alternativ kanske är att skaffa en katt till. Men det som verkar vara problemet just nu är att du har ägnat för lite tid åt din katt.


Att förvandla sin hobby till en inkomst brukar vara ganska knepigt, av det enkla skälet att man sällan får vettig ersättning för tiden man lägger ner. Men det beror ju lite på hur man resonerar också. Om man ändå hade tänkt tillverka en sak för att man tycker att det är roligt, så kanske materialkostnaden och en slant som motsvarar tjugo kr/timme är tillräckligt. Det är ofta där det landar eftersom många hantverk tar väldigt mycket tid.


Tarotkorten säger att möjligheten finns, i ditt fall, men det är lite av en uppförsbacke innan det blir lönsamt. Det du behöver undvika är att fastna i praktiskt krångel - kunder som gnäller över priset eller inte betalar sin vara, till exempel, är en sådan sak som kan slå all glädje ur en hobby på nolltid. Numera finns det bra resurser online för att undvika sådant och jag rekommenderar att du börjar med att kolla upp vilka resurser som finns för just din hobby, om det till exempel finns speciella säljsidor som skulle kunna passa eller Facebookgrupper som kan ge tips.


En annan sak att fundera över är om du skulle ha lust att hålla kurser. Det kan vara både ett roligt sätt att träffa folk och ett sätt att tjäna pengar. Det finns en del väldigt enkla varianter också, som till exempel Skillshare om man vill lägga upp videokurser. Det här var inget korten rekommenderade utan det är mitt personliga tips.

10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page