top of page
  • Skribentens bildTor

Kärleken kommer aldrig - vad ska jag göra?

Hej igen Varför ska kärlek vara så jobbigt. Varför blir jag aldrig lycklig i ett förhållande? Varför har jag svårt för att träffa någon? Jag har haft 4 förhållande i mitt liv, som jag egentligen inte varit lycklig i. Visst har det varit bra stunder men många ångestladdade perioder. Mellan dem har jag varit singel i 10-15 år och inte ens dejtat någon. Nu har jag träffat en yngre man som jag skrivit till er om flera gånger. Fått positiva besked av er, att det finns möjlighet till att bli något. Men nu tror jag att det är kört. De flesta av gångerna vi har bestämt att träffas har det blivit något förhinder, barn, jobb, sjukdom osv. Inga nödlögner, det tror jag inte, men det har gjort mig ledsen att det inte blivit något. Nu skulle vi träffats häromdagen men i sista stund skickade han meddelande om att skulle göra en sak. Jag uppfattade meddelandet som att vi ändå skulle träffas senare, men han menade nog inte det. Jag undrade ju på kvällen vart han tog vägen och det slutade med att jag skickade att jag gav upp och inte fixade detta längre. Senare fick jag tillbaka att han tyckte att jag ville kontrollera honom och att det kanske var bäst så. Försökte förklara att jag inte kontrollerade honom utan det var för jag missuppfattat honom. Men som sagt det känns som att det är slut nu, även om jag önskat annorlunda. Jag kommer ju att komma över honom men det tar tid, det gör det för mig. Hoppet om att någonsin hitta en kärlek i mitt liv finns inte längre. Jag vet inte vad jag ska göra.

Marie


Du kommer resa dig ur spillrorna du känner att du är och hitta kärleken!

Svar: Ok först och främst – Att han skrev så var en reaktion på vad han upplevde var att du dumpade honom. Han ville träffas men kom ihåg att det är lika jobbigt för honom att komma över att träffa en äldre person som det är för dig att tänka dig att en yngre människa kan falla för dig.

I hans ögon är det du som har livserfarenheten, viljan, kunskapen och övertaget så när du ”dumpade” honom blev han ledsen och sårad och då skrev han dumma saker och kände sig ovärdig.

Det är också skälet till att han sköt upp att träffa dig på sättet han gjorde – han var nervös inför mötena och försökte hitta ett sätt att få dem att kännas enkla och ”naturliga” men det enda han lyckades med var att höja trycket på mötet och på sig själv (och på dig men det förstod han inte).

Det betyder fantastiskt inte att det är kört nu men det gör att det behöver gå lite tid (minst två veckor) och att ert nästa möte blir ”spontant”. Det vill säga att ni båda går in i det utan förväntningar på en fortsättning – att ni träffas som vänner helt enkelt (ja jag fattar att det låter dumt men det är menat mer som i vilken sinnes stämning du bör vara i och vilka förväntningar du bör ha på mötet).

Det här kanske låter dumt, särskilt som du känner dig just nu men du kommer hitta kärleken igen, du kommer inte vara ensam resten av ditt liv, du kommer inte ens vara ensam när året är slut men du behöver undvika att jaga kärleken och börja jaga umgänge. Det finns många chanser för dig men då behöver du träffa människor också. Se på dina intressen, hitta nya sammanhang och föreningar som gör sånt du gillar och ge dig hän åt det. Inte bara kommer det leda till att du får livslust utan också att du träffar människor som du kan hitta kärleken med och bygga ett liv tillsammans med.

32 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page