• Tor

Kärleken kom - vad händer nu?

Hej, För drygt ett år sen kom det fram att både jag och en gammal bekant haft ett gemensamt intresse för varandra i 20 år. Jag ställde en fråga om oss då och sedan dess har det hänt saker, vi kunde helt enkelt inte hålla oss ifrån varandra trots att vi båda hade sambo sedan tidigare. Vi står nu i en sits där båda våra sambos fått reda på oss (efter det att vi båda gjort slut).

För min del har det redan löst sig med husköp men för henne ser det värre ut då bostadsköer till hyresrätter är relativt långa i vår ort. Efter upptäckten har det tagits beslut om ha en paus i vår relation tills hon hittar eget av respekt för våra respektive men vi upprätthåller ändå daglig kontakt via SMS, relationen har under sommaren innefattat gemensamma weekendsemestrar och aktiviteter med våra respektive barn. Jag börjar känna mig rätt hopplös då det känns som en evighet innan hon hittar boende och det kan bli ”vi” på riktigt. Hur ser våra framtider ut

När jag frågade för lite mindre än ett år sen sa ni att vi inte skulle forcera något för det ändå inte var speciellt lång tid innan det blev vi.

Gurkan


Det är inte bara rosor men lyckan kommer till er

Svar: Jag är glad för er skull och ni har ju gjort så rätt ni kunnat. Ni gjorde båda slut innan ert förhållande upptäcktes och att ni inte helt höll er ifrån varandra innan dess är kanske inte perfekt men förståeligt med tanke på kemin som finns mellan er.

Ni är ihop nu men det är inte perfekt ännu för ni har nu är de problem man kan räkna med som nytt par ur den situation ni kommer ifrån och när de här problemen löst sig kommer andra problem som ni också löser.

Kärlek är härligt men oftast inte bara en rak linje och det är på många sätt bra eftersom det är hur man överkommer saker tillsammans som får kärleken att växa.

Jag förstår behovet av att börja med var sitt boende och gå vidare därifrån men hyresmarknaden är tuff.

Det kommer lösa sig innan jul men snarare i december än i september. Det finns vägar som går fortare men som troligen passar sämre.

Det går fortare att hyra del av ett hus privat än att få en lägenhet.

Det går fortast att ni flyttar ihop (men det för ju med sig andra bekymmer som du vet).


Det kommer gå bra hur ni än gör men det är värt att göra rätt även om det svider på vägen.

38 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla