top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Kärleken kan räddas OM du säger NEJ!

FRÅGA TOR OCH HANNA

Jag kan inte sluta ha kontakt med honom. Han som sa att han inte vill ses. Att han inte skulle kunna få bort en händelse ur huvudet om det skulle bli vi. Jag avbryter å sen faller jag dit igen. Han fortsätter ha kontakt med mig. Han säger sig inte ha de känslorna men varför fortsätter han då? Är det bara för att inte vara elak mot mig? Och varför trillar jag dit hela tiden? Världen är ju full av män, varför strävar jag efter en som inte vill ha mig? 😢

MA


Vägen framåt går genom att lämna honom. Då kan du vinna honom ELLER en ny kärlek.

Svar:

Låt oss börja i rätt ände – att det är svårt att släppa just denne man beror till stor del på att det finns mycket mellan er som fungerar och fungerar bra.

Han får dig att känna dig trygg och sedd. Du får honom att känna sig smart och manlig. Ni har lätta att kanske inte förstå men attraheras av hur den andre uttrycker känslor och på det så är det inget som fungerar dåligt. Det är rätt mycket som gör er olika men det är olikheter som inte skaver utan som (i alla fall du) känner att ni skulle kunna arbeta bort eller åtminstone ihop med tiden. På det så finns det också en påtaglig sexuell dragning mellan er som nästan är starkare hos honom än hos dig.

Så det utgör grunden för attraktionen, banden som gör att det är lätt att dras till varandra. Det är också de delarna som gör att han alltid öppnar dörren för dig och ”låter dig” trilla dit.

Nu till det jobbigare.

Som han ser det så passar du inte in i hans liv och det skulle bli ”jobbigt” att bygga en relation med dig. Det skulle kräva ansvarstagande, vägval och att han skulle bli tvungen att tanka om och avstå från saker. Samtidigt som ett förhållande skulle betyda att han behöver anpassa sig till dig och ta hänsyn till dina behov, önskemål och vanor.

Som det nu är kan han ha och äta kakan samtidigt.

Han har sagt att han inte vill ha en relation vilket – i hans ögon – gör att allt som ni har och ger varandra nu helt hamnar på ditt ansvar. Som han ser det är det enda han behöver göra att säga att ingenting ändrats EFTER att ni varit tillsammans så är det som om det inte räknas och han slipper anpassa sig, känna efter vad han tycker eller ta ansvar.

Att det lämnar dig förvirrad, nedslagen, tvivlande på dig själv och ledsen kan han låssas att han inte ser eller vet. – Det är ju du som sa ja och som kommer säga ja nästa gång – alltså inte hans ansvar eller bekymmer enligt honom.

Det är själviskt, kortsiktigt och destruktivt – inte bara för dig utan för honom själv också eftersom det förgiftar hans syn på förhållanden och kommer göra det svårare för honom att ta ansvar och växa upp både som människa och som partner.

Att få saker utan att betala för dem är inte bra för någon och särskilt inte för honom.

I ditt fall är det fantasin om det ni skulle kunna ha i kombination med att han faktiskt får dig att må bra när ni är ihop som gör det svårt för dig att gå vidare.

Du tror på att bandet mellan två människor betyder något och att han rimligen måste känna det du känner när ni är tillsammans. I förlängningen ser du det som att han någon gång måste känna att det ni har är vart att värna och låta det kosta lite och vara ett skäl att styra om era liv.

Dessutom – du känner ju fortfarande starkt för honom och det gör det jobbigt för dig att träffa andra. Dels för att du jämför dem med honom och ditt hjärta är inte riktigt där och dels därför att du är en människa som är gjord för tvåsamhet och så länge du inte har släppt honom så känner du dig på ett sätt ”otrogen” när du närmar dig någon annan.

Det här är en jobbig situation och nej han gör inte detta för att vara elak mot dig – han gör det för att vara snäll mot sig själv och det är värre. Om han gjorde det MOT dig skulle hans tankar i alla fall handla OM dig. Nu gör han det för sig och det gör att han varje gång tar dig mer för givet och tänker mindre på dig.

För varje gång han stampar på dig blir det jobbigare för dig att släppa honom och lättare för honom att strunta i dig.

Jag hoppas att detta varit tydligt nog för det är svårt att sätta hjärtats röst i rätt ord eftersom känslor inte gör sig bra i korta – krassa meningar.

Det kommer dock ner till detta:

Så länge du tar hans hand när han söker efter den kommer han ALDRIG överväga en relation med dig. Varför skulle han. Hans hjärta blir kallare för varje gång och han får ju redan allt ”han behöver” av dig (tror han eftersom han tystar sitt samvetes röst med att det är ditt val och ditt initiativ).

Vill du ha en chans att bygga en relation med honom MÅSTE du sätta ner foten och avfärda honom.

Det kommer chocka honom och få honom att tänka efter. Kanske inte första gången eller andra eller tredje men definitivt fjärde eller femte gången du bara inte svarar på hans text eller samtal.

Ghosta honom så kommer han bara att försvinna (om han redan börjat ta dig helt förgivet eller om han faktiskt skäms och helt enkelt inte orkar ta sitt ansvar) eller ta en direkt kontakt (han kan vara arg, ursäktande eller, möjligen, ärlig beroende på).

OM han söker upp dig – låt honom inte prata in dig i att gå tillbaka till det ni hade. Tänk på vad du skulle säga och vilja och känna om du var han och acceptera inget mindre än det.

Givet era horoskop skulle jag dock säga att chansen att du ”går på” vad han säger trots att han inte menar det och att han lurar dig tillbaka till den cirkel av elände och hjärtesorg du sitter i nu är rätt stor men det är OK. Händer det så vet du att det är över och då är det bara att släppa och gå vidare – då har hans känslor för dig helt förvandlats till att du är en pryl som finns där för hans ego någonstans i samma härad som en ny Iphone eller en juste bil. Du är mycket mer än så och en gång – kanske fortfarande är det vad han känner/kände för dig. Det är vad NI förtjänar och skulle kunna få i den bästa av världar.

Och OM han menar allvar börjar en ny fas eftersom han då måste ta ansvar för sina känslor för dig.

Så om du nöjer dig med att bara finnas där på hans villkor och fylla hans behov medan han bit för bit förlorar all respekt och alla känslor han har för dig är det bara att svara nästa gång han hör av sig.

MEN om du vill ha honom eller gå vidare – ghosta, säg nej och låt honom ta ansvar för hans egna känslor.

Antingen väljer han er och då finns chansen till en härlig framtid tillsammans.

Eller så väljer han sig och då har du chansen till en härlig framtid tillsammans med någon som förtjänar dig.

Lycka till med att hitta lyckan och framför allt – hindra honom från att stjäla den från dig.

19 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page