top of page
  • Skribentens bildTor

Kärleken gick sönder och det är mitt fel!

Kära Ni! Jag behöver verkligen få riktig ro att få veta vad som ska händas. För ett halvår sedan utbröt en riktig kris i förhållandet (första gången för mig). Jag har försökt och gjort så mycket jag kunnat, med förlåtelser, kärleksförklaringar, present samt intygat honom det ska inte upprepas. Eftersom vi känner/förstår varandra bättre efter denna kris så vårdar vi ömhet om kärlek, värderingar, eget ja m.m. Det gick inte ... Jag vet att vi har haft en blommande kärlek, den finns alltid kvar, så är det bara ta ett mod att försöka igen eftersom jag vet att han är min livs kärlek därför vill jag allt ska falla ner på plats igen! Sedan september månad har jag inte bostad, bil , vår fina hund lämnades till min syrra och mina kära barn från tidigare förhållandet bor tillfället hos sin far. Ja, jag står med "tomma händer". Har fast arbete i alla fall. Så att det har hänt några ggr nu att vi träffats på pub sedan älskade vi några ggr också - Jag vet han älskar mig än eftersom vi sov tillsammans tätt hela tiden och släppte inte av varandra. I förra veckan var vi tillsammans i tre dagar, jag var mycket försiktigt och försökte vara som vanligt men han var tyst av sig. När jag pratade om att försöka igen sa han ingenting alls. Han är så rädd! Varför? Litar han inte på mig? Jag har i alla fall bett honom efter tre dagar tillsammans om att ge oss en chans för jag vet det finns inte flera chanser! Han sa inget, gav bara ett litet leende. Har han jättesvårt att tala???? Jag hoppas inte han gör detta i avsikt att leka med mina känslor för jag är nu slut i känslor. Vet inte var jag står. Han har vilselett mig. Min en enda önskan: Det ska allt att falla ner på plats igen. Att få honom att tro på mig att det ska bli bättre, säkert mycket bättre. Ett gemensamt hem med barn och ev. vår hund (om han vill). Under krisen plötsligt började jag längta efter att få kärleksbarn med honom för att visa hur högt jag älskar honom och att leva med honom livet ut. Hoppas det ska ske. Det går inte skriva mer för det blir jättelång historia. Ni ser att jag behöver verkligen få ro. Känns som ett evighetsstraff om ni förstår hur jag menar. " I S K "


Svar: Rädd är fel ord att beskriva honom med. Förtroendet som han har känt för dig är slut. Det enda som får honom att inte vända dig ryggen helt är den kärlek han känner för dig. Tyvärr gör det alltför ont i honom just nu för att han alls ska kunna se hur mycket du betyder för honom. Dina kärleksförklaringar, dina presenter och dina försäkringar faller platt. Det enda han ser säkert är att du i handling gjorde det du nu säger att du inte tänkt att göra igen. I hans världsbild är den största kärleksförklaringen inte de vackraste orden utan att låta bli andra. Det tyckte du (som han ser det) inte att han var värd. Han älskar dig och det är därför han inte pratar. Han vet att han kommer att säga alla de saker du vill höra om han börjar och han utgår ifrån att du kommer att såra honom igen om han tar dig tillbaka. Han vill inte det, han vill inte vara så billig. Du säger att dina känslor är slut, hans är ett svart hål. Det var inte han som gjorde det här. Du kan få honom tillbaka! Det finns flera sätt men bara ett där han kommer att fortsätta att lita på dig. Du måste bygga upp ett eget liv! Utgå ifrån att det är över, skaffa dig en bostad och få livet att fungera för dig och de dina.. Det enda som du inte gör är att bli ihop med någon, inte ha romanser eller förälska dig. När du levt ett år eller så ensam, utan att kontakta honom så bjud hem honom och (om han fortfarande är singel) förklara för honom vad du känner. Då vet han att han är rent praktiskt är värd att vänta på. Då kommer han att våga bejaka sina känslor för dig. Det finns ett alternativ och det är att du fortsätter att av en "slump" stöta på honom ute på lokal. När han är ute och har roligt har han garden nere och när du morgonen efter säger vad du känner så kommer han efter några gånger antingen att låta hjärtat tala (och då blir ni snabbt ett par igen) eller också så kommer han att flytta. Något kommer att hända inom fem eller sex möten från nu. Det här är en sämre metod för den får honom inte att tro på dig. Det får honom bara att veta att han inte kan motstå dig och så fort du tittar på någon annan så är han beredd att gå för alltid. Det kommer om du går den vägen att ta många år innan han tror på dig helhjärtat igen. Ett kärleksbarn är en vansinnigt dum idé. Särskilt om du gör det bakom ryggen på honom. Han vet redan att du manipulerar honom och chansen att han går för att aldrig komma tillbaka är enorm om du slänger den "nyheten" på honom. Du kommer att vrida hans kärlek till hat om du försöker fånga honom så. Visst kanske han stannar. Han är en ansvarstagande själ, men det blir en känslolös relation. Den kommer att urholkas tills det att du inte vill ha den längre och då är både ditt och hans liv förändrat till det sämre. Vill du ha honom tillbaka så är det den långa, hårda vägen som är bäst. Dessutom så bygger du upp ditt eget liv under tiden så även om det aldrig mer går att leva med honom har du under tiden byggt ett eget liv

40 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page