top of page
  • Skribentens bildTor

Kärlek med mystiska förhinder

FRÅGA TOR OCH HANNA

Jag är med om konstiga saker som händer i kärlekslivet med en man. Ibland är det möjligheter och ibland så är det lite konstiga hinder. Det som händer är det ödet eller är det någon eller några som styr oss?

Vi tycker att allt är så konstigt som händer oss så vi känner oss som brickor i ett spel. Men vi har inte listat ut vad i så fall meningen med spelet är och hur den/de vill att det slutar för oss

Ingela


Tecken kan vara hur tydliga som helst - det betyder inte att man måste följa dem

Svar:

Som par säger era horoskop att ni passar ganska bra ihop och ju mer ”spännande” ert förhållande är desto hetare är det. Era bekymmer kommer aldrig att vara utmaningarna i förhållandet utan vardagen. Det är när livet är ”vanligt” och ”tråkigt” ni glider ifrån varandra inte när det är spännande, farligt eller upprörande.


Det finns inget i era horoskop eller i korten som pekar på att det finns saker som är uppenbart världsavgörande eller påverkar den "andliga balansen" med ert förhållande – Däremot finns det världsliga skäl till åtminstone en del av det som händer er. Mest beroende av att någon inte säger hela sanningen. MEN det finns ett par möjligheter till.Det ena är att det finns avgörande skäl för att ni inte ska vara tillsammans. Dessa beror i princip alltid på att det finns tidigare band mellan er som av något skäl gör just er relation till en – låt oss säga utmanande – idé.

Det kanske låter ”magiskt” men är nästan alltid mer konkret. Det kan vara att ni egentligen är halvsyskon eller att ni delar någon recessiv gen som skapar bekymmer längre fram. Det här är inget som inte ett hemma-gentest kan ge svar på. Det finns många prisvärda tjänster med bra renommé att hitta online. Det kan dessutom vara rätt spännande att få en bild av var man egentligen kommer ifrån så om ni vill undanröja den typen av farhågor och dessutom få något gemensamt att prata om är det inte en dålig väg att gå.


Det andra skälet till att man stöter på den här typen av ”hinder” som ni verkar göra är att det finns någon eller något som helt enkelt inte gillar att ni är ihop. (vanligen någon) Skälen till det är nästa alltid små, egensinniga och dåliga. (typ ”mitt barnbarnsbarn ska minsann inte bli ihop med….. lägg till vilken typ av fördom eller förutfattade mening någon född på nittonhundratalets början kan ha”).

Och då kommer vi till själva poängen med detta – det är fullt möjligt att det finns krafter som vill saker med er. Det är möjligt att det finns rent tekniska invändningar med att ni har en relation men en sak som står helt klar:

I nästan alla religioner och filosofier är att vi människor är givna en gåva som är större än alla andra – vår fria vilja! Det innebär att det inte spelar någon roll hur ”viktigt” eller ”förutbestämt” något är – vi är alltid i vår fulla rätt att göra tvärt om, att väga saker mot varandra och fatta våra egna beslut, att gå vår egen väg.

Man kan till och med säga att vi finns här för att vara tungan på vågen. Vi kan välja att följa råd (goda eller dåliga) och vi kan välja att låta bli.

Våra val kan vara dumma eller bra.

Det viktigaste att veta för er två just nu är alltså inte VAD någon eventuellt vill att ni gör utan VARFÖR så att ni kan göra ett eget val. Och OM de som vill att ni ska göra något inte kan presentera ett varför (eller ni med lite nyfikenhet kan lista ut det själva) så är det precis som med vilket tyckande som helst – ett tyck, inget bestämt. Och även OM ni får reda på varför finns det inget som tvingar er att göra ”rätt”. Det är faktiskt upp till er att välja vad som är rätt för er och om det är värt eventuella konsekvenser.


Jag har faktiskt bara tänkt att ge en avslutande tanke – givet att ni drivs samman av spänning, utmaningar och svårigheter och glider isär av tristess och vardag – vad är det som säger att den som (eventuellt) ställer till det för er inte vet det och gör det svårare för att ni SKA bli ett par???


Så till syven och sist – gå efter vad NI vill och vad NI känner för det är ER relation det handlar om men gör gärna lite efterforskningar också, om inte annat blir det en spännande historia att berätta för barnbarnen (vare sig det blir era tillsammans eller att du får dem med någon annan).

34 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page