top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Kärlek, husdjur och resa - hur går det?

Era hundar är lika mycket familjemedlemmar som husdjur.

Fråga Tor och Hanna: Efter några års svårigheter så undrar jag om detta år kommer att bli bättre för oss?

Vi har gått igenom en hel del prövningar i äktenskapet, plus att vi har förlorat 2 st mycket nära anhöriga.

Jag förstår inte heller hur en syster, kan vända sin dödssjuke syster ryggen till? Jag har försökt kontakta min lilla släkt, men nej dom ville ej veta av oss, så... Det har varit otroligt jobbigt för mig, och är det fortfarande.

Min riktige pappa har jag ej kontakt med, har träffat honom i vuxen ålder, men det var för sent för kontakt. Har en styvfar som ej ställer upp på mig, han kan ej visa känslor utan kör sitt eget race. Min man och en god manlig vän är ett underbart stöd, men man saknar ändå sina köttsliga anhöriga ibland.

Fick en känsla av att den anhörige var med mig dom närmaste dagarna efter sin död, jag och den anhörige pratade med varandra. En morgon vid en dialog mellan oss, fick jag en känsla av att den anhörige fladdrade förbi mig. Hoppas att det var så, och att jag kanske får ett budskap från den anhörige mm.

Ser du hur det går med den anhöriges osålda hus mm? Hoppas också att den andra döda anhörige också har det bra och kanske vill säga oss något.

Vi har tyvärr ej begåvats med några barn, men har två stycken hundar som är vårt allt. Därför undrar jag hur dom har det mm. En av hundarna har vi ärvt, och det är dessutom hans fjärde hem på två år. Hur mår han egentligen och vad har han varit med om? Hur är det med våran hund? Tycker hon om att få konkurrens mm. Hoppas att ni kan sätta er i kontakt med dem och höra hur dom har det mm.

Vi fick ställa in resa i höst p g a sjukdom, ser du om det blir någon ny resa mm? Hur verkar det vara med våra jobb mm. Kommer vi t ex att byta yrken mm. Kommer jag att få veta vilken typ av sjukdom jag lider av, eller...

Känner sån frid i sommarstugan vi har köpt, plus att alla verkar trivas där. Ser du några förändringar kring det underbara huset. Känner du om den anhörige med några av sina släktingar finns där? Jag har en känsla av det. Det är sån frid kring det stället, kan ej förklara varför.

Sen den klassiska frågan: Ser du om vi kommer att få det bättre ekonomiskt, någon vinst i sikte eller...

Det finns så otroligt mycket att fråga om men jag ska inte uppta er tid för mycket , så tack för mig.

Ett litet tillägg till texten. Varför är min tik så galen i hundskit, hästskit mm ? Varför skäller min ärvda hund när man tvärstiger upp från ex en stol mm? Har han varit med om något speciellt?

"Tack för uppmärksamheten"


Svar: Låt oss börja med hundarna. Det är hemmet som ni skapar åt dem som har betydelse - mycket mer än något annat. Den glädje och värme som ni kan ge dem ger dem trygghet och samhörighetskänsla. Det finns flera olika anledningar till att hundar äter, och är intresserade av skit. Dels så är lukten hundens viktigaste sinne och doftsignalerna från spillning säger väldigt mycket som den som har gjort ifrån sig. Du finner till exempel att nästan inga hundar är intresserade av spillning från sjuka djur. Hundar har också en mycket enklare tarm än människor och den är mer beroende av bakteriekulturen i tarmen. Därför tror jag att vissa hundar helt enkelt har kvar en instinkt från vildare dagar att förstärker sin tarmkultur ibland genom spillning. Det gör inte något roligare alls men instinkterna vet ju inte att maten kommer från en välkontrollerad konservburk och inte något självjagat villebråd. Vad gäller hästspillning så är det mest stora hundar som är intresserade av det och det är främst som mineraltillskott. Samma stora hundar som dras till hästspillning äter ofta gräs när de kommer åt och det är samma ämnen som drar i båda fallen. Hanna är den som är bäst på att få kontakt med djur så det är tyvärr allt jag kan säga om djuren.

Det är tråkigt att kontakten med din släkt inte fungerar men tyvärr inte ovanligt. Rädslan att möta sina egna fel och brister i sina närmastes ögon skapar ibland ett så stort avstånd mellan människor att det med tiden är lättare att låta det bero än bryta mönstret. I ditt fall så kommer det att bli mycket svårt att brygga över de känslorna. Att du sedan gärna vill gör tyvärr inte alls saken lättare för dem eftersom det får dem att känna sig ännu mindre och räddare. Kom dock ihåg att de allra flesta inte vill gå iväg med sådant olöst. Före eller efter det sista kommer det finnas utrymme för ett själarnas möte i nästan alla fall.

Mina kort säger: "De som gått bort har inte före det kunnat ge dig den lön du förtjänat. Det har gjort dem fattigare och tvingat in dem på en väg utan val. Låt erfarenheten stärka dig och lev kärleksfullt och givande. Det leder inte till familjegemenskap men väl till harmoni." Resan kommer att bli av utan större åthävor. Jobbmässigt är det inga större förändringar framöver. Du blir bättre men några riktigt tillfredsställande svar på vad du lider av får du inte. Det är genom arbete som du får din utkomst - inga oväntade vinster väntar dig.

9 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Komentarze


bottom of page