top of page
  • Skribentens bildTor

Jungfrun, Fisken eller Tvillingen???

: Jag och min f.d. sambo har levt ett intensivt och dramatiskt liv med många skiftningar upp & ner - vi har bl.a. separerat flera gånger - men valt att försöka igen. Vi separerade slutligen mycket dramatiskt för knappt 1 år sedan - och detta påverkade mig väldigt starkt - jag blev sjuk - förlorade min livslust och har haft svårt att hitta tillbaka till mitt rätta jag igen. Jag har försökt att träffa nya vänner och försökt att jobba med mig själv för att hitta glädje i livet - men det är jobbigt.

Mitt x kontaktar mig ganska ofta och bedyrar mig sin kärlek men vill inte ta tag i de problem vi haft för att verkligen försöka få till stånd en förändring. Enligt mig är han alkoholist - men vill inte ta professionell hjälp. En relation med en alkoholist gör ju att till slut finns inte så mycket kvar av förtroende och tillit. Man lever ständigt med oron - är han nykter eller inte - kommer han hem eller inte - är han otrogen eller inte ( vilket han varit flera gånger ) - blir det bråk eller inte - en situation som till slut är helt ohållbar - varför jag för min egen skull valt en separation.

Men jag tycker fortfarande väldigt mycket om honom och har väldigt svårt att säga nej till honom när han ringer - oftast får han komma och stannar t.ex. över helgen - givetvis älskar vi alltid med varandra - och sedan mår jag fruktansvärt dåligt efteråt - att jag inte klarar av att bryta helt. Men jag vet inte riktigt vad jag vill. Ringer han inte mår jag också dåligt. Känns som jag trampar runt i ett riktigt ekorrhjul. Han har en oerhörd makt över mig och kan verkligen manipulera mig.

De gånger jag träffat någon som jag blir lite förtjust i slår det aldrig fel, då ringer mitt x extra mycket - vilket gör att jag blir ännu mer rådvill. Det är nästan som om han vet - fastän det låter omöjligt.

Nu har jag sedan en tid träffat två underbara killar och samtidigt har mitt x tagit steget och får professionell behandling för sin alkoholism - själv tror jag nog inte att han kommer att klara att bli nykter alkoholist - men inom mig finns ändå ett hopp. Samtidigt känns det underbart att bli uppvaktad av andra män utan de här problemen. De männen som uppvaktar mig har jag ännu inte älskat med men tycker mycket om båda - de är helt olika personligheter - och jag attraheras av båda.

Jag vill gärna ha ert råd - vilka män passar mig astrologiskt bäst och med vem har jag störst sannolikhet att kunna leva ett långt lyckligt liv tillsammans med.

Ska jag satsa på mitt Jungfru-X, Fiskmannen eller Tvillingmannen?

"Villrådig Tvillingkvinna"Svar: Att leva med en alkoholist är som att leva med två personer. En som vanligtvis är rar, mjuk och charmfull, och en som är ett manipulativt, själviskt monster. Inte sällan i min erfarenhet är det just den där fina mjukheten som har lett till att alkoholisten inte orkar med livet utan dricker för att komma ifrån det.

Hur som helst blir man illa behandlad av monstret och så är det den rara människan, den andra sidan, som ber om förlåtelse efteråt - och då är det lätt att man förlåter mer än man borde.

Det du måste göra, för både din och exets skull, är att sätta p för er relation. Den måste ta slut. För du har helt rätt, han hör av sig när du har någon annan på gång (troligen hör han på din röst att något hänt, eller så känner han det faktiskt på sig. Många alkoholister av den här typen har ett enormt skärpt sjätte sinne). Han vill inte se dig med någon annan. Och att ni dessutom har ett sexuellt liv ihop fortfarande gör det ännu värre. Om du inte kan sätta stopp för det, låt honom inte komma hem till dig alls. För nu är han beroende av dig på ett dumt sätt, på ett sätt som hjälper honom att fortsätta skjuta upp beslut och ge 17 i att ta tag i sitt liv. Han måste bort från de skuggor han lever i, och de är väldigt svarta, så det är inte så lätt. Det är inte så ofta, men just i det här fallet syns faktiskt hans problem tydligt i horoskopet, och rötterna till det sitter inte i det här livet utan längre tillbaka. Det är inte ditt jobb att rädda honom, men du kan låta bli att göra det värre genom att sätta en gräns och hålla den.

Det som bundit er samman och fortfarande binder er är Venus, kärlekens starka band. Därför är det svårt för er att leva ihop men också svårt att ta adjö.

De andra två vars uppgifter du bifogade:

Fisken och du har ett starkt erotiskt band som skulle gå att odla till passion och som också skulle hjälpa er att leva ihop, hitta bra roller tillsammans. Ni kan också bli goda vänner, men på sikt kommer det att visa sig att era intressen skiljer sig mer än ni tror. Grundläggande kan det vara knepigt för en Tvilling att leva med en Fisk (Fisken är så hemtam, Tvillingen är raka motsatsen) men ni borde ha ganska hyfsade chanser, förutsatt att det blir han som säker sin trygghet hos dig och inte tvärtom. Om du är den ledande parten i relationen, helt enkelt.

Något idealiskt par är ni inte.

Tvillingen och du har bättre förutsättningar. Ni har också mer olika intressen än vad som först syns, men arbetar ni på det kan det berika er båda två snarare än orsaka problem. Över huvud taget har ni förmågan att jämka era olikheter och konflikter. Jag tror att ni skulle trivas bra ihop. Och antagligen få ett mycket aktivt liv ihop dessutom. Den erotiska gnistan är inte lika stark, det är kanske lite trist men behöver inte spela så stor roll. Ni har så mycket annat att bygga på, och bör dessutom kunna bygga något vettigt där också med tiden. Detta är avgjort det bättre valet - känslomässigt kommer ni att köra ihop er ibland eftersom i båda har en tendens att vilja ta kommandot i känslomässigt laddade situationer. Kan ni kompromissa så att ni kan turas om att vara den som går i täten behöver det inte heller bli så besvärligt.

Tvillingen är inget idealiskt val han heller, men han är ett bra val.

Lycka till. Jag hoppas att du kan finna lycka och sinnesfrid, och att ditt ex en dag besegrar sina inre demoner.

54 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page