top of page
  • Skribentens bildTor

Jobbframtid

Det går inge' bra för mig! Jobbar som säljare men har föga framgångar. Lönen är väldigt bra, men det känns inget vidare att lyfta lön när man känner att man inte lyckas göra ett gott jobb. Funderar nu på att gå tillbaka till det jag gjorde innan; ett tryggt och stabilt jobb, men faktiskt så uselt betalt att jag är rädd att jag inte klarar av ekonomin. Har ju tagit ett tungt lån för att finansiera en flytt och nya möbler.Känner mig så villrådig! Kan ni se nån ljusning?

"Vattukvinnan "Svar: Nja, någon sådär solklar och självskriven ljusning finns det inte MEN det finns en hel del val som du kan göra som får olika mer eller mindre omfattande resultat. Stannar du kvar så kommer du att fortsätta att känna som du gör. Problemet är att ditt nuvarande jobb förutom känslan av att göra ett otillräckligt jobb också hindrar dig att komma vidare i din självutveckling. Känslan av ansvar, skuld och att dina insatser aldrig betalar sig fullt ut eller ens ger den erkänsla som de borde kommer på sikt att påverka din familjesituation negativt samt hindra dig att komma vidare i karriären, för det finns steg uppåt för dig. Känslomässigt har du själv satt huvudet på spiken, din Måne i Väduren och sjätte huset gör att du vill ha ett jobb du känner att du kan och att du gillar hellre än ett som bara ger dig pengar.

Just nu idag är det kanske inte världens bästa idé att byta jobb men det som verkligen öppnar spännande möjligheter för dig är om du tänker steget längre. Satsa på en post som chef eller som din egen i din gamla bransch. Då får du dels göra det som du verkligen vill och dels ger det dig en dynamisk start som kommer att förändra förutsättningarna och skapa möjligheter för dig att spela ut hela ditt register. Tänk igenom din situation och de idéer du har om hur du skulle vilja göra saker. I dem finns embryot till något som verkligen kan ge dig det du vill ha. Om det sedan blir som din egen eller i någon annans regi spelar mindre roll.

26 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page