top of page
  • Skribentens bildTor

Jobbet är egentligen inte en viktig del av ditt liv


Min fråga rör min arbetssituation och jag undrar om jag kommer att hitta något nytt arbete som ligger mer på hemmaplan än mitt nuvarande arbete? Inom vilken typ av bransch kommer det i så fall att bli? Har kommit till en punkt där jag känner att jag är färdig med att pendla. Med vänlig hälsning "Fundersam"


Svar: Det räckte med en hastig titt på ditt horoskop för att se att det inte passar dig att pendla. Det som skulle passa dig allra bäst är att vara mycket nära ditt hem och sedan omväxla detta med att vara borta långa perioder (månader i sträck). Du är en komplex människa med många olika sidor och en del av dem kan helt enkelt inte få utrymme samtidigt – du är Oxe, men född på hornet till Tvillingarna, så du har Oxens stabilitet men också Tvillingens nyckfullhet och behov av omväxling. Du är ibland introvert, ibland extrovert. Du har också mycket energi i Kräftans tecken (en konjunktion mellan Venus och Saturnus befinner sig där) något som ytterligare betonar både dina djupa rötter och ditt behov av att resa och erövra nya platser och erfarenheter.

Jag måste dessutom lägga till att du är samhällsengagerad och att du tycker att självutveckling är mycket viktigt, men det finns ingenting i ditt horoskop som pekar på att ditt vardagliga jobb är något annat än ett nödvändigt ont. Det är sjätte huset som beskriver hur man ser på sitt jobb och ditt är tomt. Det börjar i Stenbocken – så du är mycket pålitlig, och en duktig chef eller arbetsledare som gillar rutiner men inte backar inför oväntade hinder – men jobbet är helt enkelt inte någon viktig grundsten i ditt liv oavsett hur duktig du är på det. Eftersom det ser ut så, så är det du behöver ett jobb som skapar så lite problem som möjligt och som ger dig den materiella trygghet du behöver. Mer behövs inte.


Mitt råd är därför att du aktivt letar efter jobb som passar den profilen. Det bör finnas riktigt bra chanser att hitta ett jobb du verkligen gillar i december eller januari. (Det ser inte hopplöst ut innan dess heller.) Du frågade också vilken bransch du skulle kunna hamna i. Enligt horoskopet trivs du i stora organisationer. Det bör gälla både företag, myndigheter, större föreningar och politik. Du mår bra när ditt yrke kan lära dig nya saker eller få dig att växa som människa. Du har också en fallenhet för att jobba med äldre människor. Din starka Venusplacering pekar också på att kreativa jobb, jobb inom media eller jobb där du själv utbildar andra bör vara inom räckhåll. Det saknas, som du ser, inte alternativ.

Mina kort lägger till att inom ett halvår har du hittat – eller blivit föreslagen – något nytt, något som är en nästan exakt motsats till det du gör nu. Det kan innebära lite mer osäkra inkomster, i varje fall ett tag, men det är det värt. Korten hälsar också att om du aktivt börjar leta ska du inte tappa sugen bara för att du inte genast hittar något. Förändringen är på väg, den bara står inte precis runt hörnet.


30 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Yorumlar


bottom of page