top of page
  • Skribentens bildTor

Jag vill känna lycka igen

Hej Jag har varit deprimerad och sjukskriven ett tag men är på väg tillbaka. Detta är jag glad för, men riktig glädje och lycka är inget jag känner längre och det saknar jag. Kommer jag att kunna känna mig lycklig och tillfreds med livet igen eller kommer jag att fortsätta att vara så här... håglös?

Elisa

Det finns glimtar av glädje även när energin är noll. Hitta dem så hittar du vägen mot lyckan snabbare

Svar: Först och främnst - grattis till att du är på väg tillbaka. Bara det är ett viktigt steg på vägen och kommer betyda mycket.

Nu till problemet: Håglösheten är något som växt med de utmaningar och svårigheter du mött.

Du är på väg åt rätt håll med resten av ditt liv nu och med det kommer livsglädjen och lyckan också återvända.

Men lyckan är inget som bara är beroende av vad andra gör eller ens vad du gör utan också på vilka saker i livet man väljer att se som svårigheter och vilka man ser som glädjeämnen.

Synsätt kommer inte skapa lycka men det kommer få dig till den snabbare och det första steget är att känna, och framför allt känna positiva känslor.

Här hjälper allt som skapar en känsla av tillfredsställelse, mystik, glädje eller samhörighet.

Allt ifrån att äta en god måltid och njuta av den eller läsa om sin favoritbok och dras in i dess fantasivärld för ett par timmar väcker goda känslor och minnen och får ditt undermedvetna att dels vänja sig vid positiva känslor och dels vilja ha mer.

Håglösheten kommer inte försvinna direkt utan undan för undan som dimmorna över ett fält en klar morgon och det ska få ta tid och det kommer ta tid men du kommer hitta fram.

En sak till – precis som när morgondimman lättar kommer det i vågor och det kommer komma dagar när du rasar neråt igen. Det är naturligt och kommer ske och det är inte ett bakslag utan ett sätt för din själ att hämta styrka inför nästa steg framåt. Det sämsta du kan göra är att ”peppa” dig igenom dåliga dagar. Låt de komma och se till vad som ger dig glädje när du känner dig nere. Det kommer ge dig mer att tända ett liten ljus i mörkret nog att njuta av doften och sen låt du gillar än att slösa energi på att lysa upp ett helt hus när allt du ändå bara orkar se är dammråttorna i hörnen.

Låt det ta tid, njut av varje framgång på vägen och innan nästa sommar kommer finns både livsglädje och troligen kärlek i ditt liv igen.

27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page