top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Jag vill hitta kärleken och ett jobb jag trivs med!

FRÅGA TOR OCH HANNA

Jag skulle vilja veta om jag kommer att hitta ett jobb jag trivs med eftersom jag inte trivs där jag är nu och om jag någonsin kommer att träffa någon kärlek igen.

”Magdalena”


Att lära ut det du kan och förmedla kunskap gör dig lycklig

Svar: Du har definitivt större lycka med kärleken än med arbetslivet framöver.

Vad gäller arbetet ligger dina bästa chanser att leta efter arbeten där du har möjlighet att lära ut det du kan till andra. Dina erfarenheter och kunskaper gör att det mesta du kan ge dig in i nu redan känns gjort och egentligen under din nivå. Det som däremot sporrar och kan ge ditt arbetsliv en extra dimension är att förmedla och påverka nästa generation till att bli lika skickliga som du.

SÅ ska du hitta ett arbete som verkligen känns utmanande – se till vad du kan ock leta efter jobb där du får en chans att förmedla det.

Bra tips är: facklärare, chefsjobb på mindre enheter, privata utbildningsföretag, folkskolor eller att du tar ett större ansvar där du jobbar nu i vilket fall det kan löna sig att snegla på ett större fackligt engagemang (som skyddsombud till exempel).

Om du inte direkt hittar något kan en mer arbetsrelaterad fritid vara en annan väg till ett rikare arbetsliv. Prata med något av våra studieförbund – det är ofta så att de söker utbildningsledare eller är intresserade att hjälpa till med att dra igång kursverksamheter av olika slag.

Kärleken ser som sagt enklare ut. Ditt hjärta ställer – med rätta – en del krav innan flirt leder till förälskelse och kärlek men det gör också att när du hittar rätt brinner du varaktigt och hett.

Du hittar din kärlek i en kultur intresserad person med humor som ser dig och uppskattar ditt intellekt och din person.

Bästa sättet att träffas på är troligen genom fritidsaktiviteter eller via den jobb/utbildningsresa som du eventuellt ger dig in på nu under 2020.

DU har troligen inte mött honom ännu. Det kan dröja lite innan han dyker upp men det finns en bra chans att du träffar honom när jobbet drar igång efter sommaren 2020. (tipset är att ta en rätt tidig semester för chansen är störst mellan 24/7 och 14/8).

Men som sagt – det kan dröja lite eftersom det är via nya möten du hittar kärleken igen.

24 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

ความคิดเห็น


bottom of page