top of page
  • Skribentens bildTor

Jag vill gå ner i vikt

Jag är en kvinna som alltid har bantat till och från. När jag ser på ungdomskort så är jag ju egentligen inte så tjock. Men med åren har det blivit fler och fler kilon. Och jag kan inte acceptera det, vill väga mindre, ha snygga kläder och må bra. Det är bara så jobbigt, har inget tålamod och ingen karaktär tycker jag. Älskar god mat och tröstäter nog en hel del. Har nu varit med i en viktgrupp i drygt ett halvår och har gått ner ca 8 kilo. Inte så mycket som jag hoppats med bra så långt. Nu känner jag hur jag sviktar. Vad kommer att hända, vad kan jag göra för att få kraft, för det behöver jag. "Drömmen om ett par jeans"


Hirs frukt, avacado och tomat passar ditt element

Svar: Det låter rätt vettigt med 8 kilo på sex månader, även om det beror lite på hur mycket du väger och hur lång du är. Som du säkert har hört tusen gånger måste all bestående viktminskning få ta tid. Men viktigast är att du inte känner att du får avstå från så mycket att du kommer att gå upp igen i samma sekund som du slutar banta. Då är metoden inte rätt för dig. Livet skall i görligaste mån vara gott att leva ...

Utan din exakta födelsetid är det svårt för mig att rekommendera typ av motion som skulle kunna passa. Rörelse är minst lika viktigt som kost. Om vi pratar hälsa och inte det moderna idealutseendet är det mycket bättre att vara rund med god kondition än att vara mager och stillasittande.

Maten. Du tillhör en grupp som mår bra av hirs och naturligt söt mat, som frukt. Likaså av tomater och avokado. Däremot bör du se upp med mejerivaror, fint mjöl, sötsaker och oljig mat. Därför bör alltså godis, kaffebröd och vitt bröd utgå ur kosten. Om du tycker om smörgås är bagels väldigt bra, mättar länge och frestar mindre på magen. Och om du känner ett enormt sug efter sötsaker kan oliver hjälpa, särskilt gröna. Stark mintsmak (som många sockerfria tuggummin t ex) kan också dämpa hungerkänslor.

Det är inte skönt om du hela tiden tvingar dig själv att inte äta. Det skall ju som sagt vara trevligt att leva också. Kanske kan du röra på dig mera, så att du kan unna dig att äta? Tröstätande skall man också se upp lite med, det är inte ett tecken på dålig karaktär, snarare på att man mår dåligt (eller på att man lider av en vitamin- eller mineralbrist, det är typiskt i det läget att man tröstäter sådant som är mycket sött eller mycket salt, eller choklad). Det är viktigt att inte deppa över tröstätandet utan istället lista ut orsaken till det. Du är inte en "dålig människa", eller svag, lika lite som någon är karaktärslös av att få hicka

44 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page