top of page
  • Skribentens bildTor

Jag väljer att gå...tror jag

Jag är på väg att flytta ifrån min man nu efter 20 år tillsammans. Det känns som om jag är i ett vägskäl och måste välja väg. Jag har valt att fortsätta ensam och det känns rätt men min man är väldigt ledsen och vill inte alls skiljas och det känns tråkigt att han är ledsen. Det enda som skulle vara anledning för mej att stanna är för att inte göra honom ledsen. Jag undrar varför han är så ledsen och inte jag? Varför är det så rätt för mej och inte för honom? Gör jag inte rätt fast det känns så rätt?

"ensam"Svar: Jämför man era horoskop är det lätt att förstå varför ni levt tillsammans i tjugo år - era förutsättningar var väldigt goda (särskilt om du är född före 18:27 svensk tid och det gissar jag att du är). Lite olika intressen och olika humor men inte mycket som skär sig. Fler band från honom till dig än tvärtom - vilket gör honom till den större förloraren om ni separerar. Men det jag undrar är egentligen inte varför han är ledsen, utan varför du vill ta detta steg. Du måste ju se något bortom ert äktenskap som han inte ser, något som du vill ha som han inte vill ha. En ny kärlek? Större rörelsefrihet? Efter tjugo år tillsammans delar ni väldigt mycket, många minnen och erfarenheter. Jag tror att det är dels detta och dels dina skäl som gör honom ledsen. Men om du verkligen vill veta är det nog honom du skall tala med. Detta med att göra rätt är ju också relativt, något som är helt rätt för dig behöver inte vara rätt för honom bara därför. Mina kort säger att det här är något du måste nysta i själv, och att det nog snarare är dina egna motiv du bör granska än hans känslor - så att du verkligen vet varför du gör de val du gör. Går du den vägen kommer det att löna sig mycket för dig, du lär dig mycket och blir av med en del mentalt "bagage".

20 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page