top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Jag sa JA - kommer det gå bra?

Min fråga är lite panikartad. Fick idag ett erbjudande om en annan tjänst som jag mer eller mindre tackat ja till. Det krävdes snabba beslut……och jag tog det. Känner mig nyfiken och pirrig och lite rädd att jag tagit mig vatten över huvudet. Ska sätta igång redan på måndag….


Nya steg, nya ansvar. Du kommer hitta en väg att få privatliv och jobb att gå ihop

Min nya chef känner till mitt privata "dilemma" med en nära släkting som är svårt sjuk och kommer att kräva min närvaro till och från under våren, det vet vi redan, men kommer jag att lyckas. Har jag fattat rätt beslut? Snälla, snälla svara. Detta är det första positiva som hänt mig under en mycket lång tid. Det känns som den där chansen man bara får en gång i livet. Oändligt tack för svar.

"Tacksam"


Svar: Ha så roligt på ditt nya jobb.

Det kommer att gå bra, du har fått tjänsten för att du passar för den och det enda som är viktigt nu är att du försöker göra en plan för framtiden, att du kommer in i arbetet rätt. Börja med att lära dig jobbet ordentligt. Gör du det kommer du få det mycket lättare att ta den tid du behöver för din släkting utan att vare sig släktingen eller jobbet kommer i kläm. Det sämsta du kan göra är att försöka komma in i jobbet samtidigt som du försöker finnas där hela tiden för din släkting, då kommer du hela tiden att känna dig skyldig och otillräcklig för både släkting och arbete.


Tala med din släkting redan nu och förklara att du kommer att ha väldigt lite tid över i två eller tre veckor (om det alls är möjligt) men att du gör så för att kunna ha mer och bättre tid när du väl lärt dig jobbet. Sedan lär du dig det du behöver och börjar göra en ordentlig plan. Ju mer du kan planera när du behövs av din släkting i förväg ju mindre kommer det att krocka med ditt jobb och det kommer att göra din chef mer förstående när du, någon enstaka gång, behöver lämna jobbet akut. Det kan till och med vara en god idé att "fejka" en nödutryckning så att han lär sig att det kan hända och att han får ett begrepp om hur sällan det behövs. Det kommer att få dig att framstå som väldigt effektiv. Gör du dessutom tvärt om ibland (jobbar mer än du måste när det är nödvändigt för företaget) framstår du dessutom som lojal och kompetent att göra svåra avvägningar.


Slit inte ut dig, nyckeln till din framgång är att du inser att du bara kan göra en sak i taget - planera så att det fungerar och planera också in tid för dig själv och din återhämtning, du ska hålla ett mördande schema länge och då fungerar det inte om du sliter ut dig det första kvartalet. Det ska vara kul att jobb och du vill ha det här jobbet så se till att orka njuta av det också.

Det kommer att gå bra, du har valt rätt för ingen är förtjänt av att du lägger hela ditt liv på hyllan, när du mår bra är du ett bättre stöd och en större människa

4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla