• Tor

Jag kan inte gå ner i vikt

Jag är en tjej som har stora viktproblem. Vill verkligen gå ner i vikt men klarar inte av det, börjar så bra men efter någon eller några dagar så har jag fallit tillbaka. Jag mår inte direkt dåligt av min övervikt utan det stora problemet är att jag insett att så länge jag bär på övervikten så kommer jag aldrig att träffa någon ny man och jag längtar efter kärlek. Övervikten skrämmer bort dom. Och kom inte och säg att utseendet inte har någon betydelse för det har det. När jag går ut och dansar så får jag knappt dansa med dom jag känner, trots att jag får veta att jag dansar bra. Jag är 172 cm och väger ca 115 kg.

Min fråga till er är hur jag ska hitta ett bra sätt att komma igång med viktminskningen, det behöver inte gå så rasande fort men gärna en snabbstart.

Kommer jag att lyckas med att gå ner i vikt och kommer jag att hitta någon ny kärlek. Har levt ensam i många år.

"Nättjejen"


Kalla drycker och stärkelsemat är inte bra för dig

Svar: Visserligen ger en snabbstart lite hjälp åt självförtroendet, men ser man inte upp resulterar en snabb viktminskning i att ämnesomsättningen går ner och att det i själva verket blir svårare att tappa vikten. Därför skall man aldrig inleda en bantning med en fasta eller "snabbkur" av typen flygvärdinnediet. Om man väljer en bra metod brukar det ändå gå rätt fort i början om man är överviktig och inte bara behöver tappa trivselkilon. Sedan bör man gå ner runt ett halvt till ett kilo i veckan. Absolut inte mer, om kroppen skall må bra.

Grundläggande gäller det att hitta just rätt metod för dig. Det generaliseras alldeles för mycket kring viktminskning. Varenda vecka är det någon ny fantastisk upptäckt som rapporteras i tidningarna.

Vi har tittat på ditt horoskop för att få en bild av din kroppstyp, personlighet och viktproblem. Och du har ett synnerligen komplicerat horoskop som är utomordentligt aspektrikt men där det samtidigt inte finns några aspekter alls till Solen, vilket innebär att ditt grundläggande jag inte har någon anknytning till ditt liv i allmänhet och alltså har svårt att komma till uttryck. Väsentligt i sammanhanget är att du har ett yrke du verkligen trivs med; företrädesvis ett där du får vara aktiv, ta egna initiativ, men samtidigt ha en antingen vårdande eller andlig funktion. Detta skulle stärka din Sol som befinner sig i sjätte huset (som är arbetets hus).

För att börja med din kroppstyp: Enligt den orientaliska metod som vi använder är du en vattenmänniska. Det innebär att du är klarsynt, diskret, sensuell och lyhörd, och du har en förkärlek för sociala yrken och sådana som kräver fingertoppskänsla (jurist t ex) eller involverar vätska i rörelse (t ex ett badhus, en mack, en restaurang med levande fisk, en zooaffär). Du har en sympatisk attityd och är lätt att umgås med samtidigt som du håller ditt inre för dig själv och långtifrån alltid säger vad du verkligen tycker. Rent fysiskt har du stora mängder inneboende energi som befinner sig i ständig rörelse men sällan får ett direkt utlopp. Den ständiga rörelsen kan, om den får tillta alltför mycket, orsaka en hunger, både efter känslor och i rent fysisk bemärkelse. Saker som du bör undvika eftersom de ökar din inre energi förbi det som är nyttigt, är: Mer vätska än du grundläggande behöver, saltrik mat, rå mat (sushi, inlagd sill, surströmming, råbiff) , sötsaker, överkokt mat (all mikrougnsmat, det mesta som är färdiglagat, allt som är förstekt eller förkokt - t ex förvällda majskolvar eller dillkött - och tyvärr nästan alla grytor), stimulantia (kaffe, kakao, svart te, att röka tobak, ginseng och energidrycker), kall mat och dryck (drick alltså inte kall läsk, t ex, inte ens dietläsk. Ta istället ett glas ljummet vatten eller en kopp grönt te eller örtte. Du behöver inte dricka varmt hela tiden, bara undvika kallt = kylt. Svalt går bra, kylskåpskallt är inte bra).

Om du tänker på att hålla dig undan det ovanstående, så kommer din kropp att uppleva ett inre lugn och större harmoni. Det ökar dina möjligheter att gå ner i vikt - också.

Och så bättrar vi på det med saker om ökar din hälsa och din balans: Bovete, bönor och linser (dock ej förkokta vilket tyvärr utesluter vita och bruna bönor på burk), tång och sjögräs, mat som av naturen smakar salt (som skaldjur), skockor (som kronärtskocka t ex) och majs. Det vore bra om en eller flera av dessa saker ingick i din kost varje dag.