top of page
  • Skribentens bildHanna Tolander

Jag känner inte igen mig i hur andra beskriver mig


Varför märker inte andra när jag blir irriterad eller arg? Jag tycker att jag visar det jättetydligt men både min man och mina vänner säger att jag inte alls gör det. Dessutom är jag Vädur och en ganska typisk Vädur tycker jag.

Och kommer jag att hitta ett bättre jobb? När? Det jag har nu är alltid samma sak. "R"


Svar: Vi börjar i slutet, med jobbet. Du skulle behöva gå tillbaka till skolbänken. De jobb som passar dig bäst har du inte riktigt rätt meriter för. Men det ser hur som helst ut som om du slutar på ditt jobb någon gång under nästa år och det du går vidare till är bättre. Långsiktigt vore det bäst om det vore studier du gick vidare med. Nu till det här med irritationen. Du skickade inte med din födelsetid men jag skulle gissa att du har Ascendenten i något "mjukt" stjärntecken, kanske Fiskarna eller Tvillingarna. Hur andra uppfattar oss definieras av Ascendenten. Men oavsett vad horoskopet säger så är det ansträngande när människor inte ser och bekräftar det vi känner. Särskilt nära anhöriga. Här kan jag känna att både din man och dina vänner - som jag förmodar känner dig väl - har ett visst ansvar också. Vi har alla olika signaler och även om dina kanske är ganska diskreta så borde dina närmaste kunna uppfatta dem och inte bara säga att det inte märks när du är irriterad. Kort sagt, du ska inte behöva uppföra dig på ett sätt som du själv uppfattar som otrevligt utan dina känslor och dina gränser ska bli respekterade ändå. Jag föreslår att du sätter dig ner och granskar det här ur perspektivet "hur blir jag bemött" snarare än ur perspektivet "vad för signaler sänder jag ut". Kanske det inte är du som är problemet här.

20 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla