top of page

Jag har tappat lusten


Mitt jobb brukade vara en av de roligaste sakerna i mitt liv och nu plötsligt har jag helt tappat lusten. Det är inte roligt och jag drar mig för att gå upp på morgonen för dagen känns otroligt lång, och jag vet inte vad som har hänt. Det är samma som förut bara inte roligt alls.

"Oc"Svar: Något har uppenbarligen förändrats, om inte på ditt jobb så någon annan stans. Mår du bra i övrigt eller har du tappat lusten i andra sammanhang också? Jag frågar för att det alltid är viktigt att utesluta fysiska orsaker när något plötsligt förändras. För säkerhets skull tycker jag att du ska gå och göra en hälsokoll.


En annan sak som kan ha hänt är att du kan ha nått en ålder som är signifikant för dig. Till exempel kan något avgörande ha hänt när en av dina föräldrar var i samma ålder som du är i nu. Jag kände någon som helt tappade farten när han nådde den ålder som hans pappa var i när hans pappa, min väns farfar, avled. Ibland kan man "ärva" ett trauma och det brukar gå att reda ut relativt lätt när man väl har kommit på vad det är som har gjort en nedslagen eller stressad.


Jag tror att det du måste göra är att leta efter en orsak till att du mår så här, för det finns absolut en orsak. Det låter inte som om du bara hux flux har tröttnat på jobbet och kommit fram till att du vill göra något annat, så antagligen är det en förändring någon helt annan stans än på jobbet som har kostat dig energin och entusiasmen.


Korten hade inte mycket att bidra med. De verkar anse att du redan har alla ledtrådar du behöver och att det bästa alternativet är att du själv listar ut vad som är fel.

30 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page