top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Jag har spelat in mina drömmar - hur går jag vidare?

Hej! Jag har under ett års tid spelat in mina drömmar med hjälp av en diktafon. Inte alla, men ett antal. Jag har två timmars drömmar jag skall renskriva. Vad gör jag med detta sedan? Skall jag vända mig till någon drömterapeut? Eller själv försöka se mönster? Eller vad rekommenderar ni?

"Karvel"


Man kan lära sig mycket av att systematiskt följa sina drömmar under lång tid

Svar: Först och främst – vilket spännande projekt.

Du borde göra det här i flera steg. Många av dina drömmar rör ditt vardagliga liv och beskriver sådant du nu alltså redan har bakom dig. Om det kan man naturligtvis dra en del slutsatser om vem du är och hur du fungerar som människa men i stort finns det en risk att mängden information döljer mera relevanta skeenden och tankar.


Det du bör göra är att börja med att gå igenom dina band och kategorisera drömmarna. Det du letar efter är drömmar som upprepar sig och drömteman som kommer igen många gånger. Här har du nyckeln till de stora frågorna och det är de här drömmarna som du borde gå vidare med.


Nästa steg är att titta på regelbundenheten. Om en viss typ av drömmar kommer runt varje fullmåne eller inför varje menstruation och aldrig annars är dessa tecken på fysiska förändringar vilket kan vara intressant att tolka men inte egentligen kräver samma insats som återkommande teman och drömmar som inte följer kalendern.


De drömmar du har kvar efter den här genomgången bör du titta på ordentligt och allra helst från flera perspektiv. Lyssna igenom dem själv så att du har en bra bild av dem men ansträng dig inte för mycket med tolkningen, få ett bra grepp om dem bara. Sedan går du till en drömterapeut eller drömtydare och låter denne göra en tolkning. Sedan har du möjligheten att jämföra dina upplevelser med drömtydarens och då borde du få en väldigt bra bild av vad som verkligen berör ditt innersta.


Du får jättegärna höra av dig igen om du behöver mer tips eller ett bollplank. Det vore oerhört intressant att få vara med på ett hörn.

11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page