top of page
  • Skribentens bildTor

Jag har sån otur


I över en vecka nu så har jag otur med allt. Inga stora olyckor men småsaker. Remmen till min väska gick av, jag välte min kaffekopp över min nya kjol. Hela tiden håller det på så där. Är det dålig karma, eller varför?

"E D"


Svar: Börja med att utesluta fysiska orsaker. "Otur" är inte sällan stress eller trötthet, vi blir fumliga, tippar och tappar saker, förlägger saker och så vidare. Så börja med att kolla att du inte är överansträngd och det är det egentliga problemet.

Om du nu kommer fram till att det är genuin otur det handlar om så är den vanligaste orsaken faktiskt att du har undgått något som skulle ha varit riktigt svår otur. Man kan så att säga ha otur "på avbetalning". Istället för att råka ut för något riktigt besvärligt, som ett brutet ben till exempel, så får man dras med att småsaker krånglar och jäklas ett tag. Så steg två är att tänka efter: Har du nyligen varit i en situation där det kunde ha gått illa, men du klarade dig trots det ganska bra? Då kan det vara därför saker går sönder nu.


Jag kan inte förklara varför det fungerar så här men min teori är att det finns något slags balans, en bestämd mängd otur i varje människas liv. Det skulle också förklara varför häxor i alla tider har varnat för att "köpa" tur, exempelvis använda magi för att vinna på lotter. Det går, men kommer oftast att resultera i en motsvarande mängd otur som alltså är ungefär lika sannolik eller osannolik.

Spontan tur däremot verkar inte få någon sådan effekt alls.


Det är, för att sammanfatta, troligt att din otur snart går över av sig själv (om den inte beror på att du är stressad, i så fall går den över när du åtgärdat detta). Om du tycker att den fortfarande märks tydligt om ett par veckor så får du gärna skriva igen, så kan vi se om det finns någon annan, mindre vanlig anledning till oturen.

23 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page