top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Jag drömmer om påtvingade nöjen.

Fråga Tor och Hanna:

Hej,

Har googlat men hittar inget, vet ni vad detta kan betyda?

Går med min flickvän på gatan, vi är på väg någonstans när det helt plötsligt kommer ett tjejgäng, de låser in min flickvän bakom en tjock ståldörr och jag får inte upp dörren, och så säger de att enda sättet att få ut min flickvän är om jag går och festar med dem först.


I forna tider skulle detta tydas som att du hade besök av succubae

Svar: Spännande dröm. Utsatthet i kombination med äventyr, påtvingade uppgifter, fara (om än begränsad) för annan och möjlig lockelse till att tvingas göra saker som borde vara kul.

Min gissning är att drömmen fortsatte härifrån men ”föll sönder” i bitar som inte höll ihop och sedan vaknade du.

Min gissning är också att du inte kände någon av tjejerna i tjejgänget.

Om vi suttit ner och pratat om denna dröm skulle jag fråga om kläder, ålder, utseende och attityd hos tjejgänget eftersom det skulle ge ledtrådar.

Jag skulle också fråga om vart du och din tjej var på väg (om du inte visste så vilken känsla du hade och om det var ett ”vardagligt” mål eller om det kändes som det hade speciell betydelse). Jag skulle också frågat om vilken tid på dygnet det var i drömmen.


Som det nu är kommer jag tolka det du skrivit rakt upp och ner vilket blir lite styltigt:


Du står inför ett större livsbeslut (det behöver inte ha med flickvännen att göra) men du tvekar eftersom du känner att det finns saker som är ogjort som du vill göra innan ”du tar steget” och att de sakerna blir omöjliga att göra efteråt.


Det finns alternativa tolkningar också som går lite i samma linje.


Du har ett uppdämt behov av att göra något som inte skulle vara uppskattat av din flickvän som du lagt på hyllan för er gemensamma skull (vilket du tekniskt sett inte hade några problem att göra) Men undermedvetet kvarstår viljan, driften och behovet och ditt undermedvetna söker en väg att motivera att du gör det trots att det är en dålig idé.


OM du känner igen dig i det sista finns det ett rakt råd att ge: Driften kommer inte försvinna om du bara trycker ner den. Det är bättre att prata med flickvännen om den för dels finns det alltid en möjlighet att ni kan hitta en väg att fixa så att det funkar och dels kommer du få mer kontroll över vad som egentligen är viktigt och vad du egentligen vill om du för upp det på en medveten nivå.

Inget blir bättre av att ditt undermedvetna får styra dina beslut på egen hand för det undermedvetna är oerhört bra på självtillfredsställelse och vansinnigt kass på risk- och konsekvensbedömning.

15 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page