top of page
  • Skribentens bildTor

Jag drömmer om hus med lönnrum och hemligheter

Sen jag var i ungefär 25-års åldern har jag haft återkommande drömmar om att jag befinner mig i olika hus. För det mesta är det inte samma hus jag vistas i i de olika drömmarna. Ofta får jag också en känsla av att det finns fler rum än vad som tidigare upptäckts. Det kan tex vara underliga trappor upp till en okänd vind alt en okänd källare. Det kan vara "lönnrum" i befintliga rum. Det otäcka med dessa drömmar är också känslan av att någon eller något okänt finns i dessa lönnrum och källare. Ibland har någon ropat mitt namn. Kan ni hjälpa mig att tyda ut vad dessa drömmar betyder. Eftersom jag drömmer liknande drömmar så ofta känns det som att drömmen vill säga mig något.

"Annika"


Att det är olika hus betyder att ditt undermedvetna letar efter olika ledtrådar

Svar: Ja det här är verkligen en dröm med betydelse, särskilt eftersom du drömt den många gånger.

Drömmen är ett försök av ditt undermedvetna att få dig att minnas, och bearbeta, något som hänt dig tidigare i livet. De dolda rummen är förträngda minnen eller bara saker som du valt att glömma som du trots det behöver bearbeta. Min gissning är att drömmarna började ta den här formen i samband med att ditt förhållande började bli seriöst - det gav dig ett skyddsnät och trygghet nog att börja nosa på gamla trauma. Troligen kommer du med tiden kunna säga exakt när vad det nu är som du håller "hemligt" för dig själv inträffade eftersom dina drömmar kommer att bli mer och mer påträngande tills ditt barn når den "farliga" åldern (dvs den ålder som du fick de erfarenheter som du inte riktigt hanterar ännu).

Nu låter det här säkert som om du råkat ut för en jättegrej och det kan du kanske ha gjort men det kan lika gärna vara något som kom åt dig då men du nu ser som en småsak. När man växer upp händer det en miljon grejer som sårar, skrämmer och ändrar vilka vi är - och blir - och de allra flesta lämnar någon form av intryck som vi inte riktigt får grepp om. Det kan vara att du sett något som var läskigt eller förbjudet (alltifrån en kärleksakt till ett brott) lika gärna som att något hänt dig (från att ha blivit inlåst av misstag till att du blivit utsatt för brott).

Drömmarna är dock inte där för att skrämma dig utan för att hjälpa dig framåt, att komma ihåg och bearbeta ditt förflutna så att din framtid ska bli lättare, rakare och roligare. Så var inte rädd för de här drömmarna, var nyfiken (även om jag fattar hur läskigt det kan vara) för det du hittar i dina hemliga rum kan inte skada dig nu, det kan bara ge dig nya pusselbitar till vem du är.

440 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Σχόλια


bottom of page