top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Jag drömmer om hundar och husköp

Jag hade en så väldigt konstig dröm senaste natt, eller rättare sagt på morgonnatten. Jag drömde att jag var in i en fotoaffär och skulle köpa badbyxor(!) åt en mansperson - troligen min mans son - då jag och expediten hörde ett fasligt oväsen utanför. Det var bilar som tutade, och en hund som skällde. Folk skrek och levde om, och vi blev förstås nyfikna. När vi kom ut på trappan till affären såg vi en liten brun dvärgspets - jag vet inte varför jag kommer ihåg hundrasen så tydligt - som rusade av och an från ena sidan av gatan till den andra. Den sprang i sicksack mellan bilarna och väntade alltid på andra sidan tills det kom bilar från båda håll. När de kommit tillräckligt nära så sprang den över till motsatta sidan, glatt skällande. Någon husse eller matte syntes inte till. Jag vaknade när hunden kom över till vår sida av gatan och satte sig bredvid mig, med badbyxorna jag köpt, i munnen.


Ta tid på er,tills det känns helt rätt, ni kommer hitta ert drömhus

Till saken hör att vi står i begrepp att köpa hus, och det ena ligger en dryg mil utanför stan medan det andra är bara några kilometer. Det huset som ligger längre bort är billigare och verkar vara i bättre kondition, medan det andra är dyrare och har haft ett vattenläckage i källaren. Nu kommer jag till pudelns - eller kanske i det här fallet dvärgspetsens - kärna: Kan den lilla hunden vara min mans son, som inte riktigt vet var han vill vara, innerst inne? . Eller kan det vara min man som inte riktigt vet vilket hus vi ska välja, eller slutligen jag själv i samma ambivalens som maken? Som jag ser det så är nog dvärgspetsen min makes son, och det var hans badbyxor, (hunden tog dem ju ifrån mig när han satte sig bredvid mig). Han är i konflikt med sin mor och hans flyttning över till oss har varit på gång länge men vi har inte hittat lägenhet som passat i storlek eller kostnader. Nu har vi nästan bestämt att vi skall köpa ett hus, förutsatt att vi hittar ett som vi klarar av att betala på. Vi är bara rädda att vi inte ska klara av amorteringarna, och att vi drar på oss mera problem. Vad tror ni? Snälla svara fort, för vi borde bestämma oss den här veckan för att hinna ta något av husen "i flykten" och få finansieringen ordnad. "Dvärgspetsen"

Svar: Drömmen kan nog ha en del med husköpet att göra men hunden representerar inte direkt en person. Då det stod klart i drömmen att du inte hade något ansvar för hunden alls kan den inte representera en person men hela drömmen tyder på att situationen är mycket ansträngande i sig. Omständigheterna runt detta i grunden enkla val (att hitta en bostad att trivas i) har blivit mer och mer ansträngande och svårare och svårare att få överblick över. Varje gång ni är på väg att bestämma er kommer det nya saker att ta in i beräkningen och valsituationen blir som ett gatlopp över en trafikerad väg. Likt dvärgpudeln saknar ni överblick och du, som är en klok person, vet det innerst inne. Visst kan ni fortsätta på den inslagna vägen, det kommer att sluta med att ni har ett hus men det kommer att ge dig bekymmer. Vägen dit har varigt stressig och ni kommer alltid undra om ni egentligen gjort det val som ni ville. Dessutom slutar drömmen med att det du köpte för någon annan (i drömmen badbyxorna - i verkligheten huset) nu hamnar helt utanför din kontroll och ändå inte hos den du avsåg det för. (i drömmen tog hunden badbyxorna som inte var hans - kan det vara så att du i verkligheten känner att du hamnar på undantag när sonen flyttar in med er?) Du behöver tänka över vad du egentligen vill och fatta ett beslut. Låt det ta tid. Det finns massor av mäklare som vill sälja mängder med hus och det är aldrig bråttom så länge man går runt och tittar på kontoret. Däremot blir det alltid hetsigt så fort man står och väger. Mäklarna har oftast andra intressenter som dyker upp precis när man överväger sitt beslut och behöver lugn och ro. Lyd ett gott råd. Låt valet ta tid. Om någon annan spurtar förbi er och kniper "ert" hus på vinst och förlust lär ni ju knappast bli fattigare av det. Antingen drog köparen en vinstlott och köpte ett superhus, i så fall finns det flera andra superhus som ni efter moget övervägande kan köpa istället, eller så visade det sig att det fanns dolda fel på huset, fel ni hade hittat med mer tid på er och då hade ni ju ändå inte köpt det. Det är bara mäklaren som tjänar på att ni hastar. Välj hus med hjärtat och hjärnan. Det viktigaste är inte huset i sig utan att ni känner er trygga i det, att det passar för era behov och att kommunikationer och avstånd ger er möjlighet att leva de liv ni vill. Tänk mer på er själva, känn efter vad ni egentligen vill och ta er tid. Mäklaren får provision på försäljningen så han är den siste att överge er även om ni är "besvärliga". Din dröm visar att allt inte står rätt till men det är i hur saker sker snarare än vad som sker som problemen ligger.

18 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page