top of page
  • Skribentens bildTor

Jag drömmer om domedagen

För ungefär ett halv år sedan drömde jag en märklig dröm. Jag och en kompis var ute på kvällen/natten vid havet och åkte på en kontorsstol på cykelbanan vid stranden. (jag tycker också det låter knäppt men det är sant). När vi hade åkt fram och tillbaka några gånger började det mullra högt i fjärran som om det åskade långt bort eller om det var något oväder på gång. Innan hade det varit klart på himlen och stjärnorna hade synts klara. När det började mullra tänkte vi att det kanske var bäst att gå hem. Men då började det mullra ännu mer, väldigt väldigt mycket!!! och när vi kollade upp på himlen såg man månen stor, rund och klar. precis bredvid var en väldigt stor stjärna och bredvid den började något suddigt komma fram, efter ett tag började ett ansikte synas, ett vitt ansikte med skägg. (hela tiden under mullret, blixtrarna och skakningarna i jorden bad jag "Fader Vår" fast jag inte kunde den på riktigt i verkligheten). Plötsligt började ansiktet tala, det sade 3-4 korta ord, typ: "Ni Är Förlåtna" eller "ni får en chans till" jag är inte säker.

Jag blev ganska rädd när jag vaknade och en vecka senare skulle jag på gudstjänst eftersom jag konfirmerar mig. Då hörde jag en dikt om domedagen som en flicka läste den berättade om att det skulle mullra och att stjärnorna på himlen skulle brinna eller något sådant. (tror det kom från bibeln) alltså tror jag att jag drömde om domedagen.

Ännu en vecka senare drömde jag om att jag var på en fest med 50-150 personer och plötsligt kom samma muller så vi gick ut på gräsplanen ... samma procedur hände på himlen men denna gången bad ALLA fader vår i kör....

VAD BETYDER DETTA!! berätta jag är väldigt ivrig att få veta!!!

"Stev"


drömmen handlar lyckligtvis inte om världens slut

Svar: OK din dröm har två olika sidor som båda är tolkningsbara. Det ena är mullret. Det är inte helt vanligt att man hör så starka ljud när man drömmer. Det kan innebära att din hjärna översatte ett yttre ljud och förstärkte det (som en värmepanna, en hiss eller en fläkt) men det kan också vara så att ljudet skapades i din hjärna. Då troligen i samband med att du fick ett blodtrycksfall i sömnen (naturligt och ofarligt). Vanligare än ett muller är känslan att man ramlar och att man hör ett skarpt pangljud - som en blixt eller en explosion till exempel.

Nu till drömmen. Det du har haft är en förebådande dröm men den handlar inte om domedagen. Att det blev de bilderna beror på konfirmationsundervisningen. Du fick nya intryck av den och din hjärna bearbetar de intrycken genom att forma drömmar om dem. Det drömmen säger är två saker. För det första att du snart kommer att få en ny uppgift eller utmaning i ditt liv. Någon kommer att lägga nya ansvar på dig och förvänta sig att du tar mer ansvar. (troligen är det något så praktiskt som ett sommarjobb eller liknande)

Det andra är att det faktiskt finns någon därute som håller ett alldeles särskilt öga på dig. En del kallar det skyddsänglar men jag tror inte att det är helt rätt i den här situationen utan mer en sorts lärare. Det är ovanligt att man blir talad direkt till av någon så stor del av en dröm och det tyder på att din hjärna formade om de intryck den fick av den som talade till dig till detta andeansikte. Vad det än är så är det inget "ont" väsen eftersom Fader Vår är en fantastisk sköld mot i princip alla skadliga väsen och du läste den i drömmen.

Vad gäller det som flickan läste så var det en bit ur Uppenbarelseboken. Det är det allra sista

kapitlet i Bibeln och handlar om jordens undergång. Det är faktiskt en ganska kort historia som är väl värd att läsa eftersom massor av skräckfilmer och hårdrockslåtar fått både text och innehåll från just Uppenbarelseboken

74 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page