top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Jag drömmer om att få barn med min pojkvän

Fråga Tor och Hanna: Hejsan jag är en tjej som har mycket stress just nu i familjen och så och jag har en pojkvän som jag verkligen älskar. Vi har varit tillsammans i mer än ett halvår nu och han är jättesnäll. Vi har inga problem tillsammans eller så. Men det händer att jag drömmer att han dör och att han lämnar mig, han hittar nån annan och att han skyddar mig när någon vill döda mig (skjuta) mig.

Sist jag drömde då fick vi ett barn hade ett jättebra liv ihop. Vi bodde i ett stort vackert hus, men sen i mitten på allt kommer någon, vet inte vem, och vill döda oss alla. Min pojkvän höll om mig och våran son och sa till mig att jag måste fly och jag skulle ta hand om hans son riktigt och vi skulle aldrig glömma honom om han inte kommer tillbaka. Senare satt vi i en buss på väg någonstans dit vägen leder men jag vet inte hur det slutade. Skulle ni kanske kunna hjälpa mig att tolka dom här drömmarna och vad dom betyder???

tack på förhand

"Ullis"


Drömmar skapas med bilder som har starka känslomässiga betydelser för att det undermedvetna ska reagera ordentligt

Svar: I grunden är det här positiva drömmar. De visar att du verkligen har djupa känslor för din pojkvän. Att han dör i dina drömmar är ditt undermedvetnas sätt att söka svaren på ett par saker.Dels prövar ditt undermedvetna idén att leva utan honom. Det händer de flesta på ett eller annat sätt under de första året/åren av ett förhållande och sedan igen inför stora förändringar som flyttar, bröllop och att man skaffar barn. De flesta drömmer inte om att partnern dör men det är en ganska vanlig drömbild.

I stort handlar det om farhågan att det ni har inte kommer vara för evigt och är ditt undermedvetnas sätt att kolla 2 saker.

Det ena är – skulle du klara dig på egen hand?

Och det andra är – hur mycket älskar du din partner innerst inne?I ditt fall verkar svaret vara att du skulle klara dig och att du älskar din partner väldigt mycket.Drömmen handlar också om osäkerhet om de sidor hos din pojkvän du upplever att du inte har 100% koll på. T ex kan du titta på honom ibland och komma på att du egentligen inte alls vet vad han tänker och drömmar där saker ställs på sin absoluta spets gör att din bild av vem han är ställs på sin spets. Det gör att ditt undermedvetna sedan när det händer saker i verkligheten kan jämföra ”drömbilden” med verkligheten och få en bättre, och tryggare, bild av vem din pojkvän är.

Den sista drömmen, där ni har ett gemensamt barn, är en tankeövning inför att ni kanske skaffar gemensamma ansvar.Det är ditt undermedvetna som dels återigen kollar om du klara av att bära ett sådant ansvar själv och hur mycket du tror på att han är mogen att dela det med dig.

Den här typen av drömmar brukar, i din ålder, vara betydligt mindre starka. Min gissning är att det här bottnar i skilsmässor i din omgivning. Att du sett och upplevt att de band som borde varit eviga bryts och det gör att du är tvungen att fråga dig själv hur det skulle vara för dig om den du litade på bara försvann.Dina drömmar handlar om att ditt undermedvetna försöker hitta vägar ut ur de problem som finns runt dig, de förebådar inta att något sådant är på väg att hända. Tvärt om är det så att om du inte hade ett förhållande som var värt att skydda skulle du inte drömma den här typen av drömmar.Dessutom att du drömmer dem så tydligt och med så mycket detalj antyder också att du är väldigt redo att bygga ett eget liv.

47 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page