top of page
  • Skribentens bildTor

Jag drömde om min egen död

Jag hade en gång för länge sedan, säkert 15 år sedan, en dröm som jag inte kunnat släppa. Jag har ofta tänkt på den drömmen och minns den som om det var i går. Nu undrar jag om ni kan förklara för mig vad den betyder. Jag satt i ett badhus och hade badat varmbad. Jag satt i en vilstol och väntade att få gå ner i en kallbadsbassäng. Det var som ett gammaldags romerskt badhus. En kvinna kom fram till mig och satte sig på huk bredvid min stol och frågade om jag ville se på några bilder. Hon visade flera bilder som jag inte kom i håg men en bild var betydligt större än dom andra, den var i svart vitt och bilden föreställde mig. Jag låg i ett gammalt zinkbadkar och var helt naken och rätt sargad i kroppen. Man kunde tydligt se att jag var död och dessutom såg jag mycket ung ut. Yngre än jag var då. Hon frågade om jag kunde se vad det föreställde och jag sa, ja det är ju jag. Men jag ser ju så ung ut. Och hon svarade ja, och du blir inte så mycket äldre heller. Så slutade drömmen. Vänligen

"Susanne"


Drömmar där man ser sig själv som död handlar om förändring - inte död

Svar: Det måste varit en skrämmande upplevelse, inte undra på att du inte kunnat släppa den. det är heller inte en lättolkad dröm men min gissning är att den delvis är inspirerad av någon film eller TV-serie eftersom bilden du minns från drömmen är väldigt lik, både i format och färgskala, de som då användes till post mortem (efter döden) fotografier under 1800 talet och nittonhundratalets första decennier. Min misstanke är att drömmen påvisar att du vid den åldern som du var på bilden gjorde ett livsval som innebar att du valde bort något eller troligare någon och att ditt undermedvetna vill att du ska vara medveten om att du just då ändrade din livsbana. Det betyder inte att du "skulle ha dött" men det innebär att dina egna val ändrade den väg ditt liv tog och meningen är att du också ska vara medveten om att du kan ändra din livsväg igen. Att det är dina val som till stor del avgör vart du är på väg.

48 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page