top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Jag är Våg - kommer jag trivas i USA?

Fråga Tor och Hanna: Jag är våg och jag har länge velat flytta till USA för att fortsätta mina studier. Problemet är att jag aldrig kommit längre än halvvägs pga ekonomi eller andra tråkiga omständigheter. Jag har kontakt med en skola men det är mycket som skall klaffa. Vad tror ni? Kommer jag kunna flytta till USA och i så fall när?

Min andra fråga handlar om en man som jag bara träffade under en kort tid och det ledde inte längre än till flört. Vi har en sporadisk och inte vidare personlig kontakt via mejl, så all min erfarenhet säger mig att det här är dödfött och att det bästa är att försöka glömma honom och gå vidare. Men jag kan inte! Hur mycket jag än försöker så är det som en sårskorpa jag bara måste pilla på. Jag vet att det här säkert låter som om jag har någon slags "hangup" eller "projiceringssyndrom" - jag har i alla fall läst massor om ämnet och vänt ut och in på mig själv i hopp om att kunna sluta tänka på honom. Jag har sedan vi träffats haft en "känsla" av att vi kommer att träffas igen. Det första jag tänkte när jag såg honom var: -Det är klart, det är han! Hanna och Tor, är jag helt ute och reser? Jag har tänkt mycket på ett svar jag fick av Tor i augusti förra året och undrar om det är denna man Tor menar i sitt svar? "Bijou Ma Bellé"


En flytt till USA kommer ge dig ett lyft - men pappersarbetet är svårare än du tror.

Svar: Låt oss börja med flytten. Jag har gjort ett relokationshoroskop - det är ett horoskop som visar hur ens liv utvecklas om man befinner sig länge på en plats långt från födelseorten. Nu vet ju inte jag exakt vilken del av USA du tänkte dig till, så jag gjorde två olika horoskop och utgick från Los Angeles respektive New York.

I ditt radixhoroskop (det "vanliga" horoskopet) har du en vilja att binda samman kreativitet med främmande platser. Dina konstnärliga drag drar åt framgångar och socialt erkännande men hindras kraftigt av dina känslomässiga behov och ditt familjeliv som ser ut att komma i vägen. Det finns en uppenbar dragkamp. En sådan kan också ge skaparkraft - många konstnärer har svåra liv. Hur som helst, om du flyttar ger du redan i och med flytten ny energi åt Venus som står för själva inspirationen och som har en relativt svag placering i ditt horoskop. Starka positioner har istället andra delar av skapandet - den tekniska kunskapen, viljan, ambitionen, den intellektuella kapaciteten, förmågan att ta till sig det abstrakta och förbjudna. Men Venus som är den enda som skapar med lätthet och glädje har du svårt att använda trots att du är Våg (det är Venus som styr Vågens tecken).

I N Y blir dragkampen i ditt horoskop en helt annan, och ligger mellan lätt (och kanske oförtjänt) framgång eller hårt, träget arbete vilket du troligen skulle föredra själv, i varje fall efter ett tag. Du skulle känna att du jagade drömmar mycket mindre och rent konkret nyskapande mycket mer. Din kreativitet skulle få mycket större inflytande över ditt liv. Du skulle bli bemött mycket mer som en intellektuell. På sikt skulle du söka dig någon annan stans, troligen tillbaka till Sverige men nu med ett helt annat bagage.

I L A är de ekonomiska förutsättningarna goda men vägen till erkännande längre. Delvis beror det på att kärleken sannolikt kommer lite i vägen för dina studier och din karriär. Här är det inte dina intellektuella sidor som väcker mest respons, utan din precision och uthållighet. Chansen att du stannar är större, delvis för att detta är ett gensvar som du trivs bättre med och delvis därför att du har någon form av rötter just på västkusten. Konflikten här blir avgjort mellan din personliga utveckling och kärleken. Ur ett akademiskt perspektiv är dina möjligheter absolut störst här.

Utveckling för dig kommer aldrig med lätthet, den tar tid och skapar konflikter och den kommer i vägen för dina känslomässiga behov. Det kommer du inte ifrån. Men USA är helt uppenbart ett land som kan föra med sig framgång och ett mycket rikt liv för dig, både materiellt och andligen. Varför du inte har kommit iväg är svårare att besvara. Kanske har du inre tvivel som sätter käppar i hjulet, eller kanske har det helt enkelt inte varit rätt tid än. Men värt att satsa på är det i allra högsta grad.

Din andra fråga är knepigare. Det är troligen är samme man, i min personliga erfarenhet är det ganska vanligt att just Vågar "hakar upp sig" på en speciell person och det ligger nästan alltid något i det - att de verkligen passar ihop, har band från ett tidigare liv eller dylikt. Jag tror att Vågar är väldigt mycket på hugget vad gäller att skapa och återknyta band - tvåsamhet och balans tillhör ju tecknets kännemärken. Så att du känner som du gör har ett skäl och det är troligen inte "bara i ditt huvud". Det behöver naturligtvis inte betyda att ni någonsin blir ett par. Men det betyder att det knappats lönar sig för dig att försöka teoretisera bort det du känner. Troligen är det bättre att hålla kontakten och se vad som händer.

8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page