top of page
  • Skribentens bildTor

I väntan på kärleken

Efter att ha levt i ett kärleks och omtankeslöst förhållande i flera år så lyckades jag i somras äntligen ta mig ur det, ett förhållande som egentligen var destruktivt för båda parter och vi satt mest fast i varandra för att det "alltid varit så". Nu saknar jag såklart, liksom i flera år tidigare, någon att hålla om på kvällen, någon att dela med mig av min vardag med och se fram emot att prata i telefon med och träffa. Hur ser min framtid kring detta ut?

GSvar: Bra att du tagit dig loss och jag förstår att det känns tungt eftersom du längtar efter den förändring du hoppades på att uppbrottet skulle ge och den kommer att komma men att dejta och hitta rätt efter flera år i ett svårt förhållande är jobbigt och kommer kräva en del letande.

Först och främst – lättaste vägen att hitta rätt är via intressen. Gå med i onlinecomunityn som handlar om sånt du är intresserad av, ta kurser och gå med i föreningar som är roliga för dig och rör dina intressen – ofta handlar det om att hitta andra sorters människor än de som du har runt dig nu och efter ett antal år i ett dåligt förhållande står man ofta med färre bekanta än man hade innan.

Räkna också med att vägen inte är rak – det är inget fel i att testa onlinedejting tjänster – det leder kanske inte till den livslånga kärleken men det är ett bra sätt att få igång känslan för vad du letar efter och också vetskapen om att du verkligen inte är ensam om att söka kärleken.

Totta också på de du har runt dig – det finns människor du möter nästan varje dag som tänker högre om dig än du tror – kanske inte romantiskt ännu men att lägga märke till din omgivning och vara trevlig är aldrig fel.


Det här är inte din livs bästa kärleksvinter men du kommer inte stå ensam länge, senast till våren klappar ditt hjärta i samklang med någon annans.

45 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page