top of page
  • Skribentens bildTor

I Ching - lätt att lära, svårt att bemästra

Hejsan Jag har hittat en lek som heter i ching, är det svårt att lära sig om dom och kan jag ”spå” få vägledning med dom? Tack för svar 🤩😇


I Ching finns som mynt, kort och stickor och alla fungerar bra.

Svar: Hej I Ching är fantastiskt kul och det finns flera olika kortlekar, mynt och stickor som man använder för att göra hexagram. Jag personligen använder mynt när jag gör de dagliga hexagrammen som vi publicerar på vår FB varje morgon 07.15 inför dagen som kommer.

I första hand är inte I Ching tänkt som ett spådomsverktyg utan som ett sätt att fokusera sin energi och hitta svaren på de inre frågor man kanske inte ens vet att man ställer sig.

Du hittar en kortare artikel om den här på vår sida och också en bra tolkningsnyckel på hexagrammen.

Nu till din fråga – I Ching är som alla österländska filosofier, sporter och spådomsverktyg otroligt lätta att lära sig och oändligt svåra att helt bemästra. Se det som att lära sig yoga eller Tai Chi – inom mycket kort är du bra nog att ha stor nytta av det. Det är inte heller särskilt svårt att bli bra nog för att kunna visa andra. Men det kräver mycket, mycket arbete om man vill bli så bra att man ska kunna kala sig mästare på I Ching.

SÅ skaffa gärna I Chingleken – jag har hittills inte stöt på någon som varit svår att använda eller lära sig.

33 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page