top of page

Huset sväljer alla pengar


Vet inte hur jag ska säga. Vårt hus sväljer alla våra pengar. Det är alltid något som går sönder och måste fixas, sen är dessutom min man en sån som gärna kör renoveringsprojekt. Blir det bättre? Jag vill göra annat också och inte bara slita på jobbet för att kunna slita med huset när jag är hemma. Egentligen skulle jag helst flytta tror jag men skulle mitt äktenskap hålla för det? Vi ser inte alls likadant på det här, huset är väl hans hobby ungefär men det är inte min.

"Brummelisa"


Svar: Som det ser ut just nu finns det ingen balans, Du betalar för din mans trivsel med din vantrivsel (och dessutom med dina pengar). Om du inte gör något så kommer det med stor sannolikhet inte att bli bättre, eftersom ni är två som är inblandade i detta och han är nöjd som det är. Med tiden kommer den här orättvisan att ställa till väsentlig skada, antingen genom att göra dig olycklig eller genom att förstöra den kärlek du känner till din man.

En kompromiss skulle kunna vara att ni flyttar till en bostad som kräver betydligt mindre underhåll, och sen kanske skaffar en mindre stuga som han kan hålla på och fixa med. Det kan möjligen ligga pengar i att renovera hus och sedan sälja dem men jag tror att det oftast slutar med att man går back, särskilt om den som sköter projektet är mer intresserad av renoveringen än av lönsamheten. Därför känns det säkrare med något mindre som han kan ägna tid och energi åt (men förhoppningsvis inte alls lika mycket pengar).


Tarotleken säger att det krävs en plan, en bra målbild och en hel del kamplust från din sida för att det här ska kunna gå bra. Korten säger också att du är mitt i en maktkamp eller konflikt. Din man vet om att han kör över dig och han tycker antagligen att det är du som har fel och att det är han som gör rätt prioriteringar. Med tanke på hur korten ser ut så måste jag ge dig rådet att bestämma vad du vill, och sedan sätta ner foten. Det är mycket möjligt att ditt äktenskap inte håller för detta men i ärlighetens namn, hur mycket är det äktenskapet värt om nästan allt i det sker på din bekostnad?

Korten pekar tydligt på att om du fattar ett beslut och sedan slåss för det så blir i varje fall ditt liv bättre, oavsett vilket av de tänkbara resultaten som det slutar med.

28 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page